Futbol Sevgisi Çim Hokeyci Yaptı - Son Dakika
Spor

Futbol Sevgisi Çim Hokeyci Yaptı

Futbol Sevgisi Çim Hokeyci Yaptı

ZEL) - Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde okuyan 22 yaşındaki Eray Uslu'yu futbol sevgisi çim hokeye başlattı.21 yaş altı Erkekler Çim hokey Milli Takıma seçilen Uslu, 7 yılda oynadığı takımlarda 3 şampiyonluk yaşarken, milli takımla birlikte ise Avrupa beşinciliği elde etti.

05.01.2012 10:34

ZEL) - Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde okuyan 22 yaşındaki Eray Uslu'yu futbol sevgisi çim hokeye başlattı. 21 yaş altı Erkekler Çim hokey Milli Takıma seçilen Uslu, 7 yılda oynadığı takımlarda 3 şampiyonluk yaşarken, milli takımla birlikte ise Avrupa beşinciliği elde etti.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde okuyan 22 yaşındaki Eray Uslu, 2004 yılında aşırı sevgisi nedeniyle futbola başladı. Defans oyuncusu olarak çevresine kendisini sevdiren Uslu, futbol antrenörünün tavsiyesi ile çim hokey maçlarını izlemeye başladı. Yine antrenörünün tavsiyesi ile 2005 yılında çim hokey antrenmanlarına katılan Uslu, 1 hafta sonra takıma seçildi. Aynı yıl içerisinde kendisinin defans mevkiinde oynadığı takımı Malatya'da Türkiye şampiyonu oldu. Uslu ve

takımı Ordu'da düzenlenen 21 yaş altı Çim Hokey Şampiyonası'nda birinci, Ankara'da düzenlenen şampiyonada ise ikinci olmayı başardı. Gaziantep de kurulan Türkiye Süper Ligi'nde de şampiyon olmayı başaran Uslu ve takım arkadaşları, Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Uslu, Kemer'de düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda takımı birinci olan Uslu, milli takıma seçildi. 21 yaş altı Milli Takım ile birlikte Avrupa Şampiyonası'na katılan Uslu, takım arkadaşları ile birlikte Avrupa'da bir kez daha beşincilik

elde etti.

Çim hokeyde daha başarılı olduğunu belirten Uslu, "Futbol da kendime ve çevreme göre başarılı bir savunma oyuncusuydum. Futbolla daha fazla ilgilenmedim. Hokeyle çok erken tanışmıştım. Futbolda fazla başarı öyküm yok. Başarılarım daha çok çim hokeyde var" dedi.

Uslu, hedefinin A Milli Takıma seçilerek, Temmuz ayında Portekiz'de milli takımlar düzeyinde oynanacak olan Avrupa şampiyonasında mücadele etmek istediğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Futbol Sevgisi Çim Hokeyci Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement