Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısının sona ermesine bir hafta kala Türk Telekom Arena'daki drenaj ve zemin sorununu çözmek için Real Madrid ve Shaktar Donestk'in de saha bakım ve yenilme çalışmalarını yapan 'SIS' şirketi ile anlaşan Galatasaray, 10 haftada tamamlanması gereken işi 4 haftada tamamlamasından dolayı kasasından 650 bin euro çıkarttı. TT Arena'nın drenaj ve zeminini ara dönemde yenilemeseydi sezonun ikinci yarısındaki maçların büyük bir bölümünü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamak zorunda kalacak olan Galatasaray, böylelik stat içi gelirlerinden de ciddi bir darbe yiyecekti.
Peki Galatasaray, Ali Dürüst'ün söylediği gibi neden Türk Telekom Arena'nın zeminini 'ara dönemde' yenilemek zorundaydı? İşte o sebep...
G.SARAY NEDEN MECBURDU?
Ocak ayında statın zemini yapmak için büyük bir risk alan Galatasaray'ı bu duruma mecbur bırakan olayların başında da ligin sona ermesinin hemen ardından 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın başlayacak olması oldu.
20 Yaş Altı Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak (21 Haziran - 13 Temmuz) statlardan biri olan Türk Telekom Arena'nın zeminini sezon sonunda komple değiştirme fırsatı olmayan sarı-kırmızılı yönetim, bu organizasyonun sona ermesinden üç hafta sonra da ligin başlayacağını planlayarak ara dönemde yenileme çalışmalarını tamamlamak istedi.
2014 Haziran ayına kadar stat zeminini yenilemek için yeterli boşluğun olmadığını düşünen Galatasaray, büyük bir risk alarak 10 haftada tamamlanması öngörülen zemin ve drenaj yenilme işlemini 4 haftada tamamladı.
10 HAFTADA BİTECEK İŞ 4 HAFTADA BİTTİ Cluj maçından sonra Türk Telekom Arena'da yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için harekete geçen Galatasaray yönetimi, Shaktar Donetsk ve Real Madrid'in de saha yenileme ve bakım işlemlerine bakan 'SIS' şirketi ile çalışmaya başladı. SIS şirketinin de isteği üzerine drenaj ve zemin yenileme çalışmalarının startını veren sarı-kırmızılı yönetim, 30 kişilik bir ekibin yürüttüğü ve 4 haftada tamamladığı yenileme ve bakım çalışmaları neticesinde kasasından 650 bin euro çıkarttı. Bu süre 4 hafta değil de 8 haftaya yayılsaydı, Galatasaray Kulübü SIS şirketine 650 bin euro değil 1 milyon euro ödemek zorunda kalacaktı. ÇİMLER HOLLANDA'DAN GELDİ Dreneaj sistemi ve zeminin yenilendiği 4 haftalık süre zarfında hemen hemen tüm mevsim şartlarını da gören Türk Telekom Arena'da drenaj sisteminin tamamlanmasının ardından en kritik konu olan zeminin yenilenmesi işlemine geçildi. Kış mevsimi olmasından dolayı güneş ışığından mahrum kalacak olan organik zemini Hollanda'dan getiren Galatasaray, 15 metre uzunluğunda ve 1.5 metre de genişliğinde olan çimleri TT Arena'nın zeminine en kısa süre içerisinde monte edilmesini talep etti.
SUNİ GÜNEŞ ENERJİSİ CİHAZLARI YETERLİ OLMADI
Teorik olarak çimlerin serilmesinden 24 saat sonra bir müsabaka oynanabiliyor ancak çimlerin tam olarak oturması için sürekli olarak güneş ışığına ihtiyaç duyması Galatasaray'ın elini kolunu bağladı. Her biri 100 bin euro olan ve suni güneş enerjisi veren cihazlardan satın alarak kasasından 600 bin euro çıkartan Galatasaray, olası sorunları bu şekilde çözmek istedi ancak sunu güneş enerjisi veren cihazların sayısı yeterli olmadı. Schalke ile oynanan maçtan sonra zeminde yaşanan sorunlardan dolayı 'SIS' şirketinin yetkililerini İstanbul'a davet eden ve aynı zamanda 3 suni güneş enerjisi cihazının daha siparişini veren Galatasaray, böylelikle suni güneş enerjisi veren cihazların sayısında Real Madrid'in stadı olan Santiago Bernabeu ile de aynı seviyede ulaşmış olacak.
Fatih ŞAMLIOĞLU - SPOR X
Son Dakika › Spor › G.saray Neden 'Mecburdu'? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?