Galatasaray'dan Teklif Aldım" - Son Dakika
Spor

Galatasaray'dan Teklif Aldım"

Galatasaray\'dan Teklif Aldım"

Attığı goller ve çalımlarla Süper Lig'in dikkat çeken isimlerinden olan Doka, takımının Belek kampında Sporcope'a konuştu.

11.01.2016 17:58

Attığı goller ve çalımlarla Süper Lig'in dikkat çeken isimlerinden olan Doka, takımının Belek kampında Sporcope'a konuştu.

Litex Lovech ile iki yıl üst üstü şampiyonluk yaşayan ve Bulgar Ligi'nin en iyi oyuncusu seçilen Doka, bu sayede Başakşehir'e transfer olduğunu söyledi.

Her iki ayağını da kullanabilen 31 yaşındaki oyuncu iki yıl önce Galatasaray'dan teklif aldığını, başkanların görüştüğünü ancak bu transferin bonservis anlaşmazlığı nedeniyle gerçekleşmediğini açıkladı.

Doka, Galatasaray'ın transfer listesindeki Damiao'nun özelliklerini de bu röportaj da anlattı:

-Futbola nasıl başladığını senden dinleyebilir miyiz?

Futbol oynamaya 10 yaşında başladım. Brezilya'da Acre şehrinin, Madureira bölgesinde futbol topuyla tanıştım. Adımdaki Madureira da zaten bu bölgeden geliyor. 10 yaşımdan bu yana içimde olan tutkuyu bugünlere kadar taşıdım. Futbol benim yaşam tarzım ve hayatta en zevk aldığım şey.

-Başakşehir ligin ilk yarısını 29 puanla dördüncü sırada bitirdi. Takımın, Avrupa kupası şansınızı nasıl görüyorsun?

İlk yarıyı iyi bir yerde bitirdik. Geçtiğimiz sezon ligi dördüncü sırada bitirmiştik ama şu an puan olarak geçen seneden daha iyi durumdayız. Bu gidişatımızı sürdürürsek, Avrupa kupalarına katılacağımıza eminim. Burada bir aile gibiyiz, artık herkes birbirini çok iyi tanıyor. Tüm takım olarak görevimiz, bu ailenin ismini puan tablosunda en iyi yere taşımak. Tüm futbolcular ve teknik ekip olarak bunun farkındayız.

-Başakşehir neler yaparsa bir kademe daha ileriye giderek, şampiyonluk yarışının içine dahil olabilir?

Saha içinde hiçbir zaman durağan olmamamız gerekiyor. Her anlamda gelişmeliyiz. Takım olarak amacımız hep gelişmek, şampiyonluk yarışı içinde olmamız için daha çok koşmalı, savaşmalı ve yeteneklerimizi parlatmalıyız.

-Yeteneklerine bakıldığı zaman çok daha iyi yerlerde olman gerektiğini görüyoruz. Bu konuda kendinde gördüğün eksikler neler?

Futbol kariyerinin gidişatı konusunda çoğu zaman şans faktörü de devreye giriyor. Türkiye Ligi de çok kaliteli bir lig, burada olmak büyük bir başarı. Tabii ki daha büyük bir ligde ve daha büyük hedefler peşinde de koşabilirdim. Asla nerde olurdum diye düşünmüyorum, Süper Lig'de olduğum için çok mutluyum.

-İki sene önce Galatasaray'dan teklif aldığın yazılmıştı. Bu doğru muydu?

Evet Galatasaray'dan transfer teklifi aldım.

-Peki bu transfer neden gerçekleşmedi?

Menajerimin söylediği kadarıyla başkanlar iki sene önce transferim için görüşmüştü ama bonsevis bedeli konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Ama geçmiş geçmişte kaldı. Artık önüme bakıyorum, kalbim, yüreğim Başakşehir'de. Bunun çok büyük bir üzüntüsünü yaşamıyorum.

"TÜRK FUTBOLU'NDA GENÇ YILDIZ YETİŞMİYOR"

-Türk futbolunda gördüğün eksikler neler oldu?

Süper Lig çok çekişmeli, üst düzey bir lig. Milli takımınız da çok iyi, Avrupa şampiyonasına gitmeniz de bunun bir göstergesi. Türk futbolundaki en büyük eksiklik şu; Brezilya'da her sezon yeni 4-5 genç yıldız ortaya çıkar. Ama Türkiye'de böyle bir durum maalesef olmuyor. Türkiye Futbolu'nda genç yıldız yetişmiyor.

Türkiye'nin değil tüm dünya kulüplerinin alt yapıya yatırım yapması gerekiyor. Alt yapıya yatırım yapılırsa, Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir.

"HEDEFİMİZ İLK DÖRT"

-Futbolla ilgili hedeflerin neler?

Futbola başladığım ilk günden beri amacım takım arkadaşlarıma en iyi şekilde yardımcı olmak. Sezon sonunda ise ilk dört içinde yer alıp yeniden UEFA'ya gitmek istiyorum. Kim bilir belki Şampiyonlar Ligi ön elemesinde de mücadele edebiliriz.

-Kariyerini Başakşehir'de bitirmek istiyor musun?

Tabii ki kariyerimi Başakşehir'de sonlandırmak isterim. Burası benim için artık bir futbol kulübünden çok öte, ailem gibi. Bu kulübe karşı derin bir saygı ve sevgim var. Bugünlere geldiysem, Başakşehir'in bunda çok büyük payı var. İleride nerede olursam oluyum Başakşehir'i daima kalbimde taşıyacağım.

"DAMIAO GALATASARAY'I UÇURUR"

-Galatasaray'ın transfer gündeminde olan Brezilyalı golcü Damiao'yu tanıyor musun?

Damiao'yu yakından tanıyorum ve takip ediyorum. Eğer Internacional'da oynadığı futbolu Galatasaray'da oynarsa onu kimse tutamaz. Inter'de çok iyi bir çıkış yakaladı. Kalitesini gösterdi ve kısa süre içinde Brezilya Milli Takımı'na kadar yükseldi. Doğuştan bir golcü, her yerden, her türlü golü atabilir. Ceza sahası içinde topu aldığı takdirde, büyük oranda golü yapar. Ona topa ceza sahası içinde verince arkanıza yaslanabilirsiniz. Sneijder ve Selçuk gibi yıldızlarla uyum yakalarsa Damiao, Galatasaray'ı uçurur.

-Damiao Galatasaray'ın forvetteki eksikliğini giderebilir mi?

Inter'deki oynadığı futbolu Galatasaray'da tekrar edebilirse Galatasaray'ın değişilmez ismi olur. Galatasaray'ın gol sorununu çözer, takımı sırtlar. Son yıllarda bir düşüş yaşadığı gerçek ama kaliteli bir golcü ve gerekli güven verilirse çok iyi iş yapar. Damiao yerden ve havadan etkili bir golcü, Galatasaray taraftarının da sahada tüm gücünü sahaya koyan Damiao'yu çok seveceğine eminim.

-Brezilya Milli Takımı'dan hiç davet aldın mı?

Bulgaristan'da Litex forması giyerken Brezilya Milli Takım yetkilileri benimle ilgilenmişti ama resmi davet gelmedi. Brezilya'da milli takım formasını giymek çok zor, her gün her an yeni yıldızlar ortaya çıkıyor. Çok geniş bir futbolcu havuzu var.

-Türk kültüründe sana ilginç gelen yönler nelerdi?

Türkiye'de hiçbir şeyi yadırgamadım. Türkleri fazlasıyla Brezilyalılara benzetiyorum. Türk halkı, beni ve ailemi çok iyi karşıladı ve kabul etti.

-Vücudundaki dövmelerde yer alanlar kim?

Tüm dövmelerim ailem için. Karım, iki kızım, erkek kardeşim, annem ve oğlumun dövmeleri var.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Galatasaray'dan Teklif Aldım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement