Galatasaray, 937 gün sona frikikten gol buldu - Son Dakika
Spor

Galatasaray, 937 gün sona frikikten gol buldu

Son frikik golünü 24 Aralık 2017'de Göztepe'ye atan Galatasaray, 937 gün sonra yine İzmir ekibine karşı frikikten gol sevinci yaşadı.

18.07.2020 23:21  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig'in 33. haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 3-1 yenen Galatasaray, uzun bir aradan sonra galibiyet elde etti.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini Marcelo Saracchi, Emre Akbaba ve Yunus Akgün kaydederken, Göztepe'nin golünü ise Stefano Napoleoni attı.

İstanbul'un sarı-kırmızılı temsilcisi, Süper Lig'de 8 maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı. Galatasaray, Göztepe galibiyetinden önceki 8 müsabakasında Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir ile berabere kalıp, Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü'ne mağlup olmuştu.

Ligde yaklaşık 4,5 ay sonra maç kazanan Galatasaray, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle verilen aradan sonraki ilk galibiyetini de elde etmiş oldu.

Galatasaray ligde puanını 55'e çıkartırken, Göztepe ise 39 puanda kaldı.

3.5 YIL SONRA FRİKİK GOLÜ GELDİ

Galatasaray'ın Süper Lig'de frikikten en son golünü, 24 Aralık 2017 tarihinde Türk Telekom Stadyumu'nda oynadığı Göztepe mücadelesinde Brezilyalı savunmacı Maicon atmıştı. Sarı-kırmızılılar bu golden sonra ilk kez yine İzmir ekibine karşı frikikten gol buldu.

Ligin 33. haftasında sahasında Göztepe ile mücadele eden sarı-kırmızılılarda Emre Akbaba, 81. dakikada frikikten golü kaydetti.

2017 yılında oynanan müsabakayı da yine 3-1'lik skorla Galatasaray kazanmıştı.

SARACCHI SİFTAH YAPTI

Galatasaray'ın Uruguaylı sol beki Marcelo Saracchi, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez gol sevinci yaşadı. Saracchi, mücadelenin 61. dakikasında attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Devre arasında Almanya'nın RB Leipzig ekibinden kiralık olarak Aslan'a katılan 22 yaşındaki futbolcu, 13 Süper Lig, 1 de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 14 resmi maçta görev aldı ve 4 de asist yaptı.

Göztepe mücadelesine 11'de başlayan Marcelo Saracchi 90 dakika sahada kaldı.

EMRE AKBABA'NIN 6. GOLÜ

Süper Lig'in 33. haftasında evinde Göztepe ile karşılaşan Galatasaray'da sahneye Emre Akbaba çıktı. 81. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Emre, meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. 27 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon 6. gol sevincini yaşamış oldu.

Başarılı futbolcu bu gollerin 4'ünü Süper Lig'de, 2'sini de Ziraat Türkiye Kupası'nda attı.

Sakatlığından dolayı sezonun ikinci yarısında forma giymeye başlayan Emre Akbaba, 16 Süper Lig, 2 de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 18 resmi müsabakada görev aldı.

Göztepe maçına 11'de başlayan Emre, 90+5. dakikada yerini Yunus Akgün'e bıraktı.

GALATASARAY'IN PENALTI ŞANSSIZLIĞI

Galatasaray, karşılaşmanın 47. dakikasında kazandığı penaltıyı golle sonuçlandıramadı.

Sofiane Feghouli ceza sahasında Atınç Nukan ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Koray Gençerler penaltı noktasını işaret etti.

Penaltıyı kullanan Adem Büyük'ün vuruşunda kaleci Beto sağına gelen topu kornere çeldi. Hakem Koray Gençerler, Video Yardımcı Hakem (VAR) odasından gelen uyarıyla Beto'nun çizgi ihlali yaptığını belirterek penaltının tekrarlanmasına karar verdi.

Bu kez penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Younes Belhanda'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

VAR'LA İPTAL EDİLEN GOLLER

Karşılaşmada Galatasaray ve Göztepe'nin kaydettiği birer gol VAR uygulamasıyla iptal edildi.

Maçın 22. dakikasında Alpaslan Öztürk'ün geri pasında kaleci Beto'nun uzaklaştıramadığı topu kapan Adem Büyük, meşin yuvarlağı filelere yolladı. VAR uygulamasına başvuran hakem Koray Gençerler, saha kenarındaki monitörden pozisyonu izledikten sonra Adem Büyük'ün Beto'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Müsabakanın 65. dakikasında Göztepe'nin Stefano Napoleoni'nin ayağından bulduğu golde de VAR odasının uyarısıyla pozisyonu saha kenarında izleyen Koray Gençerler, pozisyonun başlangıcında Halil Akbunar'ın Saracchi'ye faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

KALESİNİ GOLE KAPATAMIYOR

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 7 karşılaşmada da kalesini gole kapatmayı başaramadı.

Sarı-kırmızılı takım, ligin 26. haftasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldıktan sonra oynadığı 7 maçta da rakiplerinin gol bulmasını engelleyemedi.

YUNUS AKGÜN İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'da maça sonradan dahil olan genç futbolcu Yunus Akgün, Süper Lig'de ilk golünü kaydetti.

Karşılaşmanın uzatma bölümünde Emre Akbaba'nın yerine oyuna giren Yunus, 90+7. dakikada ağları havalandırdı.

Galatasaray, 937 gün sona frikikten gol buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray, 937 gün sona frikikten gol buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nuri kantar: Düzgün sayın ülen 3.5 değil 2.5 yıl sonra 0 0 Yanıtla

Advertisement