Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Sona Erdi

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Sona Erdi

Garanti Bankası’nın sponsorluğunu üstlendiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar 1. Türkiye Şampiyonası final maçı ile sona erdi.

27.06.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası'nın sponsorluğunu üstlendiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar 1. Türkiye Şampiyonası final maçı ile sona erdi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligleri'nin sponsorluğunu üstlenen Garanti Bankası, bu kapsamda Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar 1. Türkiye Şampiyonası'na da destek oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 25-27 Haziran tarihleri arasında yapılan, birbirinden güzel ve heyecanlı görüntülere sahne olan turnuvanın final maçı Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde mücadele eden kadın sporculardan oluşturulan 4 takımın mücadele ettiği turnuvada, Cesur Melekler'i 39-32 yenen Potanın Sultanları takımı şampiyonluğu elde etti.

Maç sonrasında düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Biz yola çıkarken önce insan dedik. Hiç kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Hiç kimseye de imtiyaz vermeyeceğiz. Her şeye adalet ile yaklaşacağız. Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptığım yaklaşık 2 buçuk yıl boyunca bu bakışla nelerin başarılabileceğini gördüm. Azcık alan, azcık fırsat açtığımız zaman neler başarılabileceğini gördüm. Dünyadaki rekabetin bizim sporcularımız kadınıyla, erkeğiyle engelsizlerden nasıl daha azimle ve kararlılıkla mücadele ettiğini gördüm. Muhteşemsiniz, tebrik ediyorum sizi" diye konuştu.

ŞEREFHAN: "BİZE GEREKTİĞİ KADAR ÖNEM GÖSTERİLMİYOR"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise, "Bize gerektiği kadar önem gösterilmiyor. Spor tesislerinde istediğimiz kadar kendimizi gösteremiyoruz. Bugün burada yapılan Türkiye şampiyonası liglerimizin bir provasıydı. Tüm Türkiye'de ilk 4 bayan tekerlekli sporcu tespit edildi. Buraya yaklaşık 30 sporcumuz geldi ama gelemeyen bayan sporcularımızın şu an içi gidiyor. Şampiyona sadece spor anlamında değil, sosyal alanda da birçok şeyler kattı. Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda 6 kadın hakem görev aldı. Büyükşehir Belediyesinin kadın başkanı olan bir ilde böyle bir organizasyon yaptık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şampiyonada derece elde eden takımlara, madalyaları ve kupaları verildi.

Programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel, Spor Yazar Osman Tanburacı ve davetliler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement