"Geleceğin Yıldızları" Adana Kebabını Sevdi - Son Dakika
Spor

"Geleceğin Yıldızları" Adana Kebabını Sevdi

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası karşılaşmaları için Kayseri'de bulunan yabancı milli takım oyuncuları, Türk yemeklerinden en çok Adana kebabını sevdi.

23.06.2013 12:06  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ÖZYÜREK - FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası karşılaşmaları için Kayseri'de bulunan Nijerya, Güney Kore, Küba ve Portekiz milli takımlarının oyuncuları, Türk yemeklerinden en çok Adana kebabını tercih ediyor.

Kayseri'de Hilton Otel'de konaklayan milli takımların futbolcularına ve teknik heyetlerine özel yemek menüleri hazırlanıyor. Takımların isteği üzerine hazırlanan menülerde Türk yemeklerine de yer veriliyor. Kente aşçılarıyla gelen Güney Kore ve Portekiz milli takımı kafilelerine ise kendi kültürlerine ait yemekler ikram ediliyor.

Hilton Kayseri Otel Satış Müdürü Selçuk Kurtul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelde konaklayan her takıma özel menü hazırladıklarını belirterek, hem kendilerince hem de FIFA tarafından bu konuda mihmandar görevlendirildiğini söyledi.

Futbolcularla 24 saat birebir ilgilendiklerini ifade eden Kurtul, takımların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bu konuda mihmandarların kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.

Takımların kaldığı odaların bulunduğu katlara o ülkenin bayraklarını asdıklarını ve her katta güvenlik elemanı bulundurduklarını dile getiren Kurtul, "Yemek menülerinde daha çok geleneksel yemeklere ağırlık veriyorlar. Küba ve Nijerya milli takımı bize büyük bir liste verdi. Portekiz ve Güney Kore milli takımı ise kendi aşçılarını getirdi. Bizim aşçılarımızla uyum içerisinde çalışıyorlar" diye konuştu.

Otelin mutfak şefi Kemal Göktaş ise vardiyalı olarak 40 personelle mutfakta görev yaptıklarını söyledi. Her takımın kendine özgü menüsü olduğunu belirten Göktaş, sabah, öğle ve akşam menülerinin her gün değiştiğini ifade etti. Yorucu ama bir o kadar da heyecanlı bir çalışmanın içerisinde olduklarını anlatan Göktaş, misafirlerin genel itibariyle yemek kültürlerinin Türkiye ile benzer olduğunu dile getirdi.

"Adana kebabından vazgeçmiyorlar"

Göktaş, her takımın oyuncularının günlük mutlaka 200-250 gram arasında doktor kontrolünde et tükettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bize vermiş oldukları menü listelerine ek olarak her takıma özellikle akşam yemeklerinde Türk kültürüne ait kebap çeşitleri ve pideler sunuyoruz. Tüm yemeklerimizi beğendiler ama en çok Adana kebap isteniyor. Tavuk döner de hazırladık. Onu da çok beğendiler ama yine de Adana kebabından vazgeçmiyorlar. Otel olarak istedikleri her yemeği hazırlıyoruz. İsterlerse ikram etmek üzere Türk tatlıları da bulunduruyoruz ancak doktorları müsaade etmediği için tatlı tüketmiyorlar. Çok nadiren hafif kek türü tatlıları tercih ediyorlar."

Güney Kore Milli Takımı, yarım ton yiyecek getirdi

Kente aşçısıyla gelen Güney Kore Milli Takımı'nın, kurutulmuş sebze ve deniz ürünleri başta olmak üzere kendi kültürlerine ait 500 kilogram yiyecek getirdiğini belirten Göktaş, "Kahvaltı da dahil her öğünlerinde mutlaka acı sosla hazırlanmış, sadece salatalıktan oluşan salatayı menülerinde istiyorlar. Bununla birlikte karides ve ithal balıkların yer aldığı deniz ürünlerinden oluşan gıdalarla besleniyorlar. Beraberinde getirdikleri kurutulmuş sebzeleri burada pişiriyorlar. Bir de kendilerine has bizim lapa dediğimiz pilavları var, kavurmadan, haşlayarak pişiriyorlar. Bunu da her gün öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka tüketiyorlar" diye konuştu.

Portekizlilerin menülerinde daha çok deniz ürünlerini tercih ettiğini, bunun yanı sıra mutlaka sebze çorbası tükettiklerini dile getiren Göktaş, geniş bir yemek menüsü olan Portekiz ekibinin aşçılarının neredeyse tüm gününü mutfakta geçirdiğini belirtti.

Nijerya'nın yemek kültürü ve pişirme şekillerinin Türk kültürüne daha yakın olduğuna dikkati çeken Göktaş, Nijeryalıların özellikle tavuğu çok sevdiklerini ve ne olursa olsun iyi pişmiş yemekleri tercih ettiklerini söyledi.

Kübalıların ise menülerinde ızgarada pişirilmiş kırmızı etlere yer verdiklerini ifade eden Göktaş, "Meyve olarak ise tüm takımlar karpuz ve kavunu çok sevdi. Özellikle dilimlenmiş halde elma, muz, kavun ve karpuzdan oluşan meyve salatasını çok seviyorlar" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Geleceğin Yıldızları' Adana Kebabını Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement