Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yıl içinde gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlar ve tesisleşme hamlesiyle Türkiye'nin sporda dünya markası olma yolunda önemli mesafeler aldığını kaydetti.

29.12.2015 12:35

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yıl içinde gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlar ve tesisleşme hamlesiyle Türkiye'nin sporda dünya markası olma yolunda önemli mesafeler aldığını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, 2015 yılının genel bir değerlendirmesini yapılarak, Kılıç'ın, konuyla ilgili ifadelerine yer verildi.

Bakan Kılıç, "Bu yıl Türkiye'nin sporda dünya markası olması yolunda önemli mesafeler kat ettik. 2016 yılında da bütün sporcularımızın başarılarının artarak devam etmesi için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. 2015 yılında çeşitli konu başlıklarında gerçekleştirdiğimiz önemli atılımları, gelecek yıllarda da sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Gençlerin spor tesislerinden daha fazla faydalanmaları adına bu yıl yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini kaydeden Kılıç, gençlerin yapmak istedikleri sportif faaliyetler noktasında, onlara hem altyapı hem de organizasyon yapma imkanı sunduklarını belirtti.

Açıklamada ayrıca, toplam 332 tesisin ülke sporuna kazandırıldığı, 279 tesisin ise yapımına devam edildiği ifade edilirken, toplam maliyeti yaklaşık 3,25 milyar lira olan 29 stat projesinde, Antalya,  Afyon, Mersin, Konya ve Bursa stadyumlarının yapımının tamamlandığı, birçok stadın da yüzde 80 oranında bitme aşamasına geldiği kaydedildi.

Açıklamaya göre lisanslı sporcu sayısı, geçen yıla oranla yüzde 8'lik artışla 6 milyona yaklaştı. Federasyonlara toplam 119 milyon lira maddi destek sağlanırken, "Geleceğe kulaç atıyoruz" projesine 600 öğrenci katıldı.

Dopinge karşı büyük mücadele rakamlara yansıdı

Gençlik ve Spor Bakanlığının dopinge karşı uyguladığı "sıfır tolerans" ilkesi sayesinde, bu yıl doping sayılarında büyük bir düşüş yaşandı. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu (TDMK) tarafından yapılan kontroller sonucunda son 3 yılın en düşük 'dopingle mücadele kural ihlali' yapan sporcu sayısına ulaşıldı.

TDMK, yıl içinde biyolojik pasaportlar hariç, toplam 2 bin 310 numune alırken, 37 sporcuda 'dopingle mücadele kural ihlali' yaşandı.

Öye yandan Hacettepe Doping Kontrol Merkezi, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) akreditasyonunu geri aldı.

Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezlerinde (TOHM), yıl boyunca Rio 2016 ve Tokyo 2020 için çalışmalar yürütüldü. Olimpiyatlara hazırlanan sporculara, 'olimpiyat harçlığı' verilerek, sporculara hem motivasyon hem de temel ihtiyaçların rahat karşılanması anlamında destek sağlandı.

- Engelliler spor federasyonlarının bütçelerinde artış

Engelliler spor federasyonlarıyla koordineli olarak hayata geçirilen projeler kapsamında, özel olarak tasarlanan ve Türkiye'de üretilen ilk uluslararası seyahat kapasiteli otobüsler tahsis edildi. Bu federasyonlarının bütçelerinde önemli artışlar sağlandı ve toplam 21 milyon 970 bin lira nakdi katkıda bulunuldu.

Paralimpik branşlarda lisanslı sporcu sayılarında önemli ölçüde artış yaşandı. 2013 yılında engelli lisanslı sporcu sayısı 31 bin 492 iken, 2014 yılında bu rakam 34 bin 181'e, bu yıl ise 37 bin 155'e çıktı.

Golbol Erkek ve Bayan Milli Takımları, Görme Engelli B1 Futbol Milli Takımı ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın yanı sıra ferdi branşlarda toplam 17 sporcu 2016 Rio Olimpiyatları'na kota aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement