Giggs 40 Oldu Bırakmaya Niyeti Yok - Son Dakika
Spor

Giggs 40 Oldu Bırakmaya Niyeti Yok

Giggs 40 Oldu Bırakmaya Niyeti Yok

Bugün 41 yaşına basan Manchester United'ın yaşayan efsanesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

29.11.2013 11:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Şampiyonlar Ligi'nde Leverkusen ile deplasmanda oynanan maçta parmak ısırtan bir performans sergileyen Ryan Giggs kendini izleyenlere hayran bıraktırmıştı.

Galli yıldız, Almanya'da oynanan maçta 90 dakika sahada kalırken, saha içinde rakip takım oyuncularının da şaşkın bakışları arasında futbol resitali sunmuştu.

Tecrübeli ortasaha futbolcusu, böylelikle kariyerindeki 138. Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış ve bu alanda 142 maçla lider durumda bulunan Raul'a bir adım daha yaklaşmıştı.

Giggs yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Etrafı iyi oyunculardan ve teknik direktörden kurulu olan bir kulüpte oynadığım ve kariyerim boyunca sadece Manchester United forması giydiğim için şanslıyım.

Elbette zor zamanlarım oldu ancak hala zevk alıyorum. Böyle devam ettiği sürece de futbol oynamayı bırakmayacağım. Hala her maçta en iyisini yapma uğraşındayım. Kupalar kazanmak istiyorum ve odak noktam bu. Eğer daha önce başka kulüplere transfer olsaydım şu anda bitmiştim.

Kendime çok iyi bakıyorum, her gün sıkı antrenman yapıp ilk 11'e girmek için hazır oluyorum. Elimden geldiğince bunun tadını çıkaracağım ve elbette takıma katkı yapmaya çalışacağım.

Genç oyuncular benim için ne düşünüyor bilmiyorum ama ben 17-18 yaşlarındayken 31 yaş için eskimiş diyordum. Ancak şimdi burdayım ve 40 yaşındayım."

Manchester United tarihine adını şimdiden altın harflerle kazıyan ve birçok rekorun sahibi olan Ryan Giggs, Kırmızı Şeytanlar'da sezon başında oyuncu-menajer olarak görev almaya başlamıştı.

GÖZÜ 1000 MAÇTA

Manchester United formasını tarihte en çok giyen futbolcu olan Galli yıldız, toplam 953 resmi maçta Kırmızı Şeytanlar adına mücadele etti ve 168 kez fileleri havalandırdı.

Manchester United kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olan Ryan Giggs, tüm kariyeri boyunca Kırmızı Şeytanlar'da hizmet verirken, 23. sezonunu geçirdiği takımında 13 Premier Lig, 2 Şampiyonlar Ligi, 4 FA Cup ve 4 de İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. Giggs, Britanya futbolunda en çok kupa kazanan futbolcu unvanını elinde bulunduruyor.

Profesyonel kariyerine başladığı yıl olan 1992'den beri Manchester United forması giyen ve toplam 34 kez kupa kaldıran Giggs, 1992 yılında İngiltere'nin en üst liginin 'Premier Lig' adını almasından beri her sezonda (bu sezon henüz atmadı) gol atan tek futbolcu unvanını da elinde bulunduruyor.

Giggs, 2007 yılında veda ettiği Galler Milli takım forması altında ise 64 maça çıkmış ve 12 gol kaydetmişti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Giggs 40 Oldu Bırakmaya Niyeti Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement