Gurbette Derbi Ateşi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Spor

Gurbette Derbi Ateşi

Gurbette Derbi Ateşi
21.07.2010 11:18

Asırlık Derbi Bu Sefer Almanya'da Sahne Alacak

Türk Futbolu'nun 2 devi 2010-2011 sezonunun ilk derbisinde Mönchengladbach kentindeki Borussia Park Stadı'da oynanacak derbi maçta TSİ 21.00'de karşı karşıya gelecek. Dev maçı FIFA kokartlı Alman hakem Thorsten Kinhöfer yönetecek.

ÜSTÜNLÜK FENERBAHÇE'DE

Bugün oynanacak karşılaşma dev derbinin 365. randevusu olacak. İki ekibin mücadelesinde Fenerbahçe, özellikle son yıllarda aldığı galibiyetlerle Galatasaray'a karşı önemli bir üstünlük sağladı.Geride kalan 364 derbiden sarı lacivertliler 138'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip 116 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 110 mücadele ise beraberlikle bitti. Sarı-lacivertli takımın 511 golüne, Cim-Bom 463 golle karşılık verdi.

Hazırlık Kampı süresince daha iyi bir perforans çizen Galatasaray , Kleve'yi 4-0, Homberg'i 5-0 ve İran takımı Pas'ı 4-0 mağlup etti.Fenerbahçe ise ilk iki hazırlık maçında Az Alkmaar'a 2-0, Köln'e de 5-2 mağlup oldu, son maçında ise Genk'i 3-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takımda kampa yeni katılan Pino ve Kewell ile sakat olan Baros ile Çağlar Birinci'nin bu maçta forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise sakatlıkları nedeniyle İstanbul'da bırakılan Özer Hurmacı, Gökhan Gönül, Uğur Boral, Güiza ve kampa henüz katılmayan Lugano derbide takımlarını bu maçta yalnız bırakacak.

STAT:Borussia Park

SAAT:21.00

HAKEM: Thorsten Kinhöfer

FENERBAHÇE: Volkan, Bilica, İlhan, Bekir, Santos, Stoch, Selçuk, Kazım, Cristian, Alex, Gökhan Ünal

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GALATASARAY: Ufuk. Sabri, Ali Turan, Servet, Hakan Balta, Cana, Mustafa Sarp, Aydın Yılmaz, Serdar Özkan, Arda Turan, Mehmet Batdal

TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

Melih YAZICI-Haberler.Com

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Gurbette Derbi Ateşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement