Halil Mutlu: Duraklama Dönemindeyiz - Son Dakika
Spor

Halil Mutlu: Duraklama Dönemindeyiz

Halil Mutlu: Duraklama Dönemindeyiz

Eski Avrupa, dünya ve Olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu, ''Olimpiyatlarda halter konusunda fazla beklenti içine girmememiz lazım'' dedi.

14.12.2014 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halil Mutlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Bir öğrencinin, ''Aktif spor hayatınıza neden erken son verdiniz?'' yönündeki sorusu üzerine Mutlu, 2008 Pekin Olimpiyatları sonrasında federasyon seçimleri olduğunu belirterek, ''Baktım ki benim geleceğime yönelik oy veren kişilerin yüzde 99'u beni ve Naim Süleymanoğlu'nu tanımıyor. 'Bu insanlar bizi tanımıyorsa alttan gelen kardeşlerimizin geleceği hakkında nasıl karar verir ve oy kullanır' diye sporu bıraktığımı açıkladım. Tepki olarak bu sporu bıraktım'' dedi.

Halil Mutlu, halen antrenmanlarını sürdürdüğünü, günde 120-130 kilo kaldırdığını belirterek, şöyle konuştu:

''Her zaman ilk şampiyonluklar unutulmaz. 1994'te İstanbul'da yapılan dünya şampiyonası da benim için öyledir. Orada gördüğümde ayaklarımın titrediği rakiplerim vardı. Bunlardan ikisi Bulgar'dı, adamlardan kaçtık Türkiye'ye geldik, kurtulamadık. Onlarla yarışırken bakmışım kendimi aşmış, dünya rekorlarını kırmışım. O zaman yeni gelmiştim, İstiklal Marşı'nın bazı nakaratlarının geçişlerini karıştırıyordum ama 1994 benim için unutulmazdır.''

''Türkiye'deki halter sporunun geleceği hakkında ne düşündüğü'' sorulan Mutlu, güzel şeyler düşünmek istediğini ancak Türk sporunda bir duraklama döneminin gözüktüğünü söyledi. Mutlu, halterde şu anda sporcu sayısının arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Halterde maalesef sporu bırakanların yerine şu anda hemen koyulabilecek kimse yok. Olimpiyatlarda halter konusunda fazla beklenti içine girmememiz lazım. Yine de bir iki madalya alabiliriz. Önceden birilerine engel olduğumuzu düşünürdük. Artık sporu bıraktık, geriden gelenlerin de artık bir şeyler yapması lazım. Gençlerin önüne bakması gerekli. Ben halen yarışmak istiyorum. Şu anda kendimi iyi hissetsem, güvenim yerine gelse ama bakalım zor.''

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Halil Mutlu: Duraklama Dönemindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement