Hollanda -Türkiye Maçı Öncesi Guus Hiddink ve Wesley Sneijder Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Spor

Hollanda -Türkiye Maçı Öncesi Guus Hiddink ve Wesley Sneijder Basın Toplantısı Düzenledi

Hollanda -Türkiye Maçı Öncesi Guus Hiddink ve Wesley Sneijder Basın Toplantısı Düzenledi

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yarın Türkiye'yi konuk edecek olan Hollanda'da teknik direktör Guus Hiddink ve kaptan Wesley Sneijder basın toplantısında konuştu.

27.03.2015 17:18

Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink ve takım kaptanı Wesley Sneijder, Türkiye ile oynayacakları maç önesi basın toplantıısnda konuştu.

Söze başlayan Teknik Direktör Hiddink, "Türkiye'yi tanıyor olmak bir avantaj. Şu anda Türkiye'de oynayanların yarısı benimle çalıştı, onları tanıyorum. Açıkçası onlarda kaos olduğunu düşünmüyorum. Oradaki zamanım keyifli geçti. Türkiye'deki deneyimlerim ve oyuncuları tanıyor olmam, sistem ve seçimlerim anlamında avantaj sağlayabilir. Robben ve Persie'nin yerine kimleri oynatacağım ile ilgili bir karar verdim ancak detayları açıklayamam" dedi.

Bir basın mensubunun sorusuna cevap veren Hiddink, "Bu maç için kavga kelimesini kullandığım doğru. Büyük bir mücadele vereceğiz ve baskın futbol sergilemek için elimizden geleni yapacağız. İki önemli oyuncumuz yok. Sistemimizdeki bütün seçenkeleri göz önünde tutup ona göre bakacağız" diye konuştu.

Kendileri açısından maçın belirleyici unsurun ilk dakikadan itibaren korumaları gereken konsantrasyon olduğunu belirten deneyimli teknik adam, "Kurguda bir değişiklik planımız yok. Duran toplarda, konsantrasyonu kaybetmeden devam etmeliyiz. Burada belirleyici etken yüksek konsantrasyondur" şeklinde konuştu.

"Türkiye hâlâ yeterli değil"

Türkiye'yi çalıştırdığı dönemde söylediği "Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli seviyede değil" sözü hatırlatılan Hiddink, "Önceden söylediğim 'Türkiye büyük ülkelerle yarışmak için yeterli değil' sözünü söylesem yine tepki göreceğim. O zaman rakipler Almanya, Hırvatistan'dı. Herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum. O zaman söylediğim söz bir tespitti. Tepkiler oldu ama ben gördüğümü söyledim" yorumunu yaptı.

Wesley Sneijder: Gol sevincimi saklamam sanırım

Türkiye maçına kaptan olarak çıkacak olan Wesley Sneijder ise "Benim açımdan önemli olan tekrar kaptan olarak görev yapmam. Maça hazırız ve almak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Türkiye'ye gol atarsa nasıl sevineceği sorulan Sneijder, "Türk halkının göstermiş olduğu duygular karşılıklı. Ben de Türk halkını çok seviyorum, Türkiye'de oynamak çok güzel. Ancak bu maçta duruma bakacağım" dedi ve gülerek "Gol sevincimi göstereceğim herhalde" diye ekledi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hollanda -Türkiye Maçı Öncesi Guus Hiddink ve Wesley Sneijder Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement