İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na Adaylık Statüsü Kazanması - Son Dakika
Spor

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na Adaylık Statüsü Kazanması

İstanbul\'un 2020 Olimpiyatları\'na Adaylık Statüsü Kazanması

Seyit Aydoğan - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, "İstanbul 2020'yi kazanırsak, olimpiyatlar ilk kez bir Müslüman ülkede düzenlenmiş olacak" dedi.

24.05.2012 04:18

Seyit Aydoğan - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat, "İstanbul 2020'yi kazanırsak, olimpiyatlar ilk kez bir Müslüman ülkede düzenlenmiş olacak" dedi.

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylık statüsü kazanması sonrası AA'ya konuşan TMOK Başkan Yardımcısı Arat, "Olimpiyat 2 kıta ve 1 şehir... Bu özellik sadece İstanbul'da var. Düşünebiliyor musunuz, gündüz Avrupa'da yarışan sporcu, gece Asya'da kalacak. Sabah Asya'da yarışıp, Avrupa'da madalya alacak. Biz bu hayallerin peşine düştük. İnandık ve çabaladık. Artık bu milletimizin her ferdinin sahiplenmesi gereken bir olaydır" dedi.

İstanbul'a aday şehir statüsü verilmesinin, marka şehir özelliğinin de ispatı olduğunu ifade eden Arat, İstanbul'u ve Türkiye'yi bu hale getirenlere teşekkür etmek gerektiğini kaydetti.

NBA takımlarından Orlando Magic oyuncusu Hidayet Türkoğlu ile Milli Voleybolcumuz Neslihan Darnel'in çalışmalarına destek vermesinin karara ciddi etkisinin olduğunu söyleyen Arat,"Diğer şehirlerin böylesine güçlü sporcuları yoktu. Kendilerine, ülkelerine verdikleri bu değer ve önem için teşekkür ediyorum. İstanbul bu yarışı kazanacak" diye konuştu.

İstanbul'un adaylık sürecinden başarıyla çıkıp olimpiyatları alması halinde, olimpiyat tarihinde bir ilkin de yaşanacağına dikkati çeken Arat, "İstanbul 2020'yi kazanırsak, olimpiyatlar ilk kez bir Müslüman ülkede düzenlenmiş olacak. Ayrıca İstanbul, tüm medeniyet ve kültürlere de inanılmaz bir evsahipliği yapacak" şeklinde konuştu.

- QUEBEC CİTY

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na Adaylık Statüsü Kazanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement