İtalya'dan Geldi, Türk Yüzücüleri Yetiştiriyor - Son Dakika
Spor

İtalya'dan Geldi, Türk Yüzücüleri Yetiştiriyor

İtalya\'dan Geldi, Türk Yüzücüleri Yetiştiriyor

Kayseri Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün, Türkiye Olimpiyatlara Sporcu Hazırlık Merkezi (THOM) projesi kapsamında, 2013 yılında Türkiye’ye transfer edilen İtalyan Yüzme Antrenörü Corrado Rosso, Kayserili yüzücüleri olimpiyatlara hazırlıyor.

13.01.2015 14:18

Kayseri Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün, Türkiye Olimpiyatlara Sporcu Hazırlık Merkezi (THOM) projesi kapsamında, 2013 yılında Türkiye'ye transfer edilen İtalyan Yüzme Antrenörü Corrado Rosso, Kayserili yüzücüleri olimpiyatlara hazırlıyor.

1965 yılında yüzme sporuna başlayan İtalyan asıllı Yüzme Antrenörü Corrado Rosso, 2013 yılında, THOM projesi kapsamında, Kayseri bölge baş antrenörü olarak Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) tarafından Kayseri'ye transfer edildi. TYF'nun kendisine gönderdiği teklifin çok cazip geldiğini söyleyen Corrado Rosso, Kayseri'de yüzücüleri 2020 Yaz Olimpiyatları'na hazırladıklarını ifade etti. Rosso, hazırladıkları yüzücülerin İtalyan sporculardan daha iyi durumda olduğunu söyleyerek, diğer ülkelere göre de geri de oldukları alanların bulunduğunu belirtti. Rosso, "Hazırladığımız çocuklar İtalyanlardan daha iyi vaziyette. Şu anda Dünya standartlarına baktığımız zaman diğer ülkelere göre Türkiye'nin yüzmesi zayıf durumda. Türkiye'de yabancı antrenör sadece ben değilim. Birçok yabancı arkadaşım var. Slovenyalı var. Amerikalı antrenörler var. Biz hepimiz Türk yüzme sporunu geliştirmek istiyoruz. Bizim özel olarak hedefimiz 2020 Olimpiyatlarına buradan sporcu götürmek" diye konuştu.

"İTALYA YÜZME MİLLİ TAKIMINI ÇALIŞTIRDI"

Corrado Rosso'nun İtalya Yüzme Milli takımını da çalıştırdığı söyleyen, TYF Kayseri Bölge Koordinatörü Abdurrahman Koral, Rosso'nun çok tecrübeli ve başarılı bir antrenör olduğunu ifade etti. Koral, "2013 yılının Haziran ayında İtalya'dan gelen hocamız ve kulüplerimizle birlikte burada 80 sporcuya ulaştık. İtalyan hocamızın tecrübesi çok yüksek. Son 30 yıl içerisinde İtalya'nın A Milli takımlarını çalıştırmış. Bütün olimpiyatlarda yer almış. Avrupa şampiyonları yetiştirmiş bir antrenör. İtalyalı antrenörümüz bize yeni antrenman teknikleri kattı. Daha farklı çalışmalara yönlendirdi bizi ve sporcularımızı. Hocamın ayrıca çok eski bir yüzücü şu anda 65 yaşında, 50 yıldır da yüzdüğünü biliyorum. Buda hocamızın tecrübesini ortaya koyuyor" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İtalya'dan Geldi, Türk Yüzücüleri Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement