Futbol kariyeri İtalya ve İngiltere'de geçen, Premier League ekiplerinden Chelsea'de 7 sezon boyunca forma giyen ve şu anda yine İngiltere'de teknik direktörlük yapan Gianfranco Zola, 2014 Dünya Kupası'nda aynı gruba düşen İtalya ve İngiltere milli takımlarını karşılaştırdı.
Grup değerlendirmesini İtalya'nın ünlü spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'a yapan Zola, "Turnuvaların en önemli maçları genellikle ilk maçlardır. Bu bağlamda İtalya – İngiltere maçının grupta birçok şeyi çözeceğini düşünüyorum. İki büyük gücün teknik bazı problemlerine rağmen asıl sorunun iklim koşulları olacağını düşünüyorum" dedi.
Manaus'un sıcak, nemli ve oldukça uzak bir şehir olduğunu söyleyen Watford'un teknik direktörü, "İngiltere özellikle orada oynamaktan korkacak. Ama ben İtalya için de ortam koşullarının çok zorlu olacağına inanıyorum. Fiziksel direnç kritik olacak. Şu anda İtalya favori. Büyük turnuvalarda İngiltere'yi 1980, 1990 ve 2002'de yenmeyi başardık. İngiltere bizi sadece hazırlık maçlarında yenebiliyor. Ama böyle turnuvalarda işleri zor. Hücum güçleri yüksek ama kaleci ve savunmada büyük problem yaşıyorlar. İtalya'nın onlara karşı avantajlı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Son Dakika › Spor › 'İtalya, İngiltere'den Daha Güçlü' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.