İzmir Derbisinde Karşıyaka ve Göztepe 41. Kez Karşılaşıyor - Son Dakika
Spor

İzmir Derbisinde Karşıyaka ve Göztepe 41. Kez Karşılaşıyor

İzmir Derbisinde Karşıyaka ve Göztepe 41. Kez Karşılaşıyor

PTT 1.Lig'in iki İzmir temsilcisi Karşıyaka ile Göztepe 41.kez karşı karşıya geliyor.

27.10.2012 15:35

PTT 1. Lig'in iki İzmir temsilcisi Karşıyaka ile Göztepe 41. kez karşı karşıya geliyor.

Ligde oynadığı 8 maçta 14 puan toplayan Karşıyaka ile 5 puan alabilen Göztepe ligin 9. haftasında yarın karşılaşacak. Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak müsabakayı Hüseyin Göçek yönetecek.

Göztepe'de sakatlığı bulunan Onur Bektaş ile cezalı Aytek Aşıkoğlu yarın müsabakada forma giyemeyecek. Karşıyaka'da ise Caner Ağca dışında eksik bulunmuyor.

Göztepeli taraftarlara ayrılan 4 bin 200 biletin tamamı tükenirken, Karşıyakalı seyircilere ait biletlerin satışına devam ediliyor.

DERBİDE 41. RANDEVU

İlk olarak, 8 Mart 1959'da Alsancak Stadı'nda karşılaşan iki ekip, 21. kez aynı ligde yer alıyor. İki takım 18 kez Süper Lig'de, 22 kez de 1. Lig'de karşılaştı. 40 maçtan 16'sında Karşıyaka, 14'ünde Göztepe kazanan taraf olurken, 10 müsabaka da berabere tamamlandı.

Geçen sezon ilk karşılaşma 1-1 berabere bitmiş, ikinci devredeki müsabaka ise Karşıyaka'nın 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti. Karşıyaka'nın 53, Göztepe'nin ise 40 gol atmayı başardığı mücadelelerde Göztepe'de Gürsel Aksel ile Tunçer Çeliktaş, Karşıyaka'da ise Ogün Altıparmak 4'er golle derbilerde en fazla gol atan futbolcular oldu.

Karşıyaka, rakibini bir kez 6-2, bir kez 5-2, iki kez 4-0 yenmeyi başardı. İki takım arasında şu ana kadar oynanan müsabakalarda en fazla görülen sonuç 1-0 olurken (12 kez), 5'er müsabaka da 2-1 ve 1-1'lik sonuçlarla sona erdi.

ESKİ TAKIMLARINA KARŞILAR

Hüseyin Kalpar'ın görevden ayrılmasının ardından Göztepe ile ilk maçına çıkacak Kemal Kılıç da daha önce görev yaptığı Karşıyaka'ya karşı puan mücadelesi yapacak. Geçen sezon Göztepe'de görev yapan Cihat Arslan ise bu sezon Karşıyaka'nın başında sarı-kırmızılı ekibe karşı mücadele edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İzmir Derbisinde Karşıyaka ve Göztepe 41. Kez Karşılaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement