İzmirli sörfçü Sarp Şarlı, dünya üçüncüsü oldu - Son Dakika
Spor

İzmirli sörfçü Sarp Şarlı, dünya üçüncüsü oldu

İzmirli sörfçü Sarp Şarlı, dünya üçüncüsü oldu

Fransa'da düzenlenen T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası'nda İzmirli sörfçü Sarp Şarlı, kendi kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. 16 ülkeden 327 sörfçünün katıldığı organizasyonda başarılı bir performans sergileyen Şarlı, şampiyonluğa çok yaklaştığını belirtti.

08.08.2023 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rüzgar sörfünde Fransa'da yapılan T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası'nda Göztepe Yelken Şubesi'nden 17 yaşındaki Defne Simay Başdağ ve 13 yaşındaki Emr Windsurf ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Parla Kabasakal'ın dünya şampiyonluklarıyla gururlanan İzmir'e bir müjde de Sarp Şarlı'dan geldi. Daha önce geçen nisan ayında İtalya'daki şampiyonada Avrupa ikincisi olmayı başaran henüz 11 yaşındaki Urla Deniz Kulübü'nün sporcusu Sarp, 16 ülkeden toplam 327 sörfçünün katıldığı organizasyonda kendi kategorisinde dünya üçüncüsü oldu.

Sarp, 29 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde kendi kategorisinde 9 ülkeden 42 sporcu arasında genel klasman erkeklerde üçüncülüğü elde etti. Şampiyonluğun da uzak olmadığını belirten Sarp, "Son yarış gününe kadar İtalyan rakibim Alessandro Vigneri'nin ardından ikinci pozisyonda giderken, dördüncü gün diğer İtalyan yarışmacı ile aynı puandaydım. Son yarıştaki performansımdan dolayı üçüncülük pozisyonuna düştüm. Yarışın son gününde olumsuz hava şartlarından dolayı yarış iptaline gidilince tekrar düzeltmeye fırsatım kalmadı. Dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İzmirli sörfçü Sarp Şarlı, dünya üçüncüsü oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement