Kanoda Madalya Yağmuru - Son Dakika
Spor

Kanoda Madalya Yağmuru

Fransa'nın Boulogne kentinde düzenlenen Durgunsu Kano Uluslararası Boulogne Yarışları'nda Türk Milli Takımı, 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 16 madalya kazandı.

12.04.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Boulogne kentinde düzenlenen Durgunsu Kano Uluslararası Boulogne Yarışları'nda Türk Milli Takımı, 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 16 madalya kazandı.

Türkiye Kano Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, üç ayrı kıtadan yaklaşık 150 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda, büyük kadınlar K2 500 metre kategorisinde A finalde yarışan millilerden Elizabeth Bates-Ines Esteves çifti ikinci, Buse Bursalı-Hilal Avcı ikilisi ise üçüncü sırada yer aldı. Bu kategoride birincilik Lea Jamelot ve Amandine Lhote ikilisine gitti.

Büyük kadınlar K4 ekibinde 500 metre yer alan Bates, Esteves, Lasma Liepa ve Sara Seprenyi da A finalde altın madalyayı kazandı. Hilal Avcı, Abir Ben İsmail, Afif Ben İsmail ve Buse Bursalı'dan oluşan takım ise ikinci oldu.

Büyük erkekler bin metre K4'de Lajos Gyokos, Öztürk Kuru, Borislav Lazic ve Carlos Marques'ten oluşan milli takım, birincilik kürsüsünde yer aldı. Florian Fillon, Romain Marcaud, Amelien Marchal ve Francis Mouget'nin yer aldığı takım ikinci sırayı aldı. Yassine Mohamed Belhaj, Iheb Bouabdallah, Otail Khatali, Ali Muhammed Mrabet'ten oluşan ekip podyumu tamamladı.

Genç erkeklerde K1 bin metre yarışlarında Yavuz Selim Balcı altın, Mustafa Özmen gümüş, Serkan Kakkaç ise bronz madalyanın sahibi oldu. K2 bin metrede mücadele eden Özmen-Balcı ikilisi de birinciliğe uzanırken, aynı kategoride yarışan Fahri Ayvaz-Serkan Kakkaç ikilisi de gümüş madalya kazandı. Iheb Bouabdallah-Otail Khatali çifti podyumun son basamağında yer aldı.

K4 bin metre kategorisi ekip yarışlarında, Özmen, Balcı, Tolga Akarsu ve Cem Cemail Öztürk, altın madalyaya uzandı. Edouard Hodebourg, Titouan Lemeignen, Quentin Tijou, Florian Vausselle'in bulunduğu takım gümüş madalya elde etti. Podyumun son basamağına, Gabriel Fontaine, Florian Harduin, Romain Hodent, Hugo Renard'dan oluşan takım çıktı.

Büyük kadınlar K1 200 metrede Türkiye'yi temsil eden Sara Seprenyi bronz madalya elde etti. Bu sınıfta Jamelot Lea altın, Afif Ben İsmail gümüş madalyaya ulaştı. K2 200 metrede Bates-Esteves ikilisi gümüş, Seprenyi-Liepa çifti ise bronz madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride ise Lea Jamelot-Amandine Lhote altın madalya aldı.

Büyük erkekler K2 200 metrede Belhaj Mohamed Yassine-Bouabdallah Iheb çifti birinci, Fillon Florian-Marcaut Romain çifti ikinci, Mustafa Gülbahar-Çağrıbey Yıldırım ikilisi üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Genç erkekler K2 200 metre yarışlarında Fahri Ayvaz-Serkan Kakkaç çifti altın, Iheb Bouabdallah-Otail Khatali gümüş, Joe Guyot, Titouan Lemeignen bronz madalya kazandı.

Böylece Fransa'da yapılan yarışları milli takım, 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 16 madalyayla tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kanoda Madalya Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement