Karabükspor'da Hedef İlk 10 İçinde Yer Almak - Son Dakika
Spor

Karabükspor'da Hedef İlk 10 İçinde Yer Almak

Karabükspor\'da Hedef İlk 10 İçinde Yer Almak

Kardemir D.Ç Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, geçen sene yaşadıkları sıkıntıyı bu sene yaşamak istemediklerini ve hedeflerinin lig bitiminde ilk 10 içinde yer olmak olduğunu söyledi.2012-2013 sezonunda ilk 4 hafta karşılaşmasının zor...

09.10.2012 18:23

Kardemir D.Ç Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, geçen sene yaşadıkları sıkıntıyı bu sene yaşamak istemediklerini ve hedeflerinin lig bitiminde ilk 10 içinde yer olmak olduğunu söyledi.

2012-2013 sezonunda ilk 4 hafta karşılaşmasının zor geçtiğini belirterek, " Bu sadece futbol açısından değil. Hem saha içinde, hem saha dışında, statla ilgili sıkıntılarımız vardı, bunları dile getirdik. Yeni bir sistem, yeni bir hoca, takıma katılan oyuncular o nedenle sıkıntılı dönem yaşadık. Gönül isterdi ki daha iyi puanlarla 4 haftayı geçirelim. Ama her geçen gün yeni sisteme uyuyor, hocayı tanıyorlar, oyuncular bir birlerini daha iyi tanıdıkça, verim almaya başladık. Bundan sonrası önemli, biliyorsunuz birbirinden güçlü takımlardan oluşan bir süper lig. Bu lige ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bundan sonra iyi olacak diye düşünüyordum" dedi.

EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM ORDUSPOR'U İKİ SENEDİR YENEMİYORUZ

Takım olarak geçen sene çok büyük stresler yaşadıklarını ve yaşattıklarına da değinen Başkan Şahin, "Seyircimiz de haklı olarak sabırsızlıkla bekliyor, biran evvel şu sıkıntıdan kurtulalım, arayı açalım diye. Ama maalesef şartlar o günkü oynadığımız oyunla bir an evvel yapamıyorsunuz. Şuan ki puan tablosuna baktığınızda takımlar arasında çok büyük farklar yok. İki hafta üst üste maç kazanan bir üst kademeye çıkıyor. Böyle bir lig devam ediyor, lig sonuna kadar böyle geçecektir diye düşünüyorum. Lig tecrübesi olan takımlar, daha tecrübeli takımlar ipi göğüsleyecektir diye düşünüyorum. Bizim hedefimiz ilk 10'unun içinde ligi bitirmekti. Sezon başında arkadaşlarımızla böyle plan ve program yaptık. Geldiğimiz durumda şuanda yukarıya doğru çıkış var. Son üç haftada gönül üçte üç yapalım isterdi. Orduspor gerçekten çok iyi ve güçlü bir takım. Biz Slovenya'da Orduspor ile oynadık 2-0 yenmiştik onları. O zamandan bu zamana iyi bir mesafe almışlar. Çok hareketliler. Bu şansı yakalamıştık, Ordu maçına geldiğimizde iki periyotlu bir maçtı. İlk devre biraz daha iyiydik, erken golü bulduk, ondan sonra tabi Orduspor da ligin namağlup takımı olarak vermiş olduğu havayla iyi maç geçti. Yenilebilirdik de, yenebilirdik de ama 1-1 bitti. Gönül üç puanla bitmesini isterdi. En büyük üzüntüm Orduspor'u iki senedir yenemiyoruz. Beni sevindiren takımımız her geçen gün form grafiğinin yükselmesi, özellikle yabancı oyuncuların birbirleriyle uyumlu olması. Yerli oyuncu kalitemizde çok iyi, takımımız bu sene baktığımızda geçen seneye göre daha derinliği olan alternatifleri çok olan bir takım oldu. Geçen seneye göre daha iyi olacağız diye düşünüyorum. Geçen seneyi yaşamak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin kendisini yalnız hissedip hissetmediği yönündeki soruya ise, "Bazen hissediyorum, Karabük'te yöneticilik yapmak kolay değil. Ben yıllardır bu işin içindeyim ama başkanlık daha farklı. Karabük, sporun içinde olan bir il. Ben deplasmanlara gittiğimde stat içerisindeki konuşmalardan, seyircilerin konuşmalarından bizim seyircimizin daha kaliteli daha bilinçli maç izlediğini görüyorum. Belki ben biraz fazla yaşıyor olabilirim, şimdiye kadar hiçbir zaman işin ucundan tutmadım. Bir işi yapıyorsam, aklımın erdiği kadar, gücümün yettiği kadar layıkıyla yapmaya çalıştım, Allah bizi bugünlere getirdi. Yalnızlık Allah'a mahsustur ama bazen iç dünyanızda yalnızda olmanız gerekiyor, kararları verirken. Bu haftaki maçta tribünler karnaval havasındaydı, bayan taraftarların çokluğu dikkat çekiyor. Bize 'Başkanım tebrikler aile havasını yakaladınız, inşallah bunu devam ettirirsiniz' diyorlar. Bayan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bir haftanın yorgunluğunu da böyle atabilirsiniz. Yenmekte yenilmekte var ama galip geldiğiniz de ondan sonraki hafta daha güzel geçiyor. Ben bunu geçmişte de yaşıyordum, şimdi de yaşıyorum" cevabını verdi.

Kulüp başkanı olarak hiç 'Keşke' dediği zamanlarının olup olmadığı yönündeki bir soruya ise Başkan Şahin şu cevabı verdi:

"En fazla keşkelerim arkadaşlarıma vakit ayırmak, aileme vakit ayıramıyorum. Böyle keşkelerim var. Galip geldiğimizde onlar mutlu oluyor bende mutlu oluyorum. Keşke başkan olmasaydım dediğim bazı günler oldu. Burada kimse bizi zorla tutmuyor. Birileri bu görevi mutlaka yapacaktır. Biz kendi dönemimizde bir iz bırakılım diyoruz. Kötü günleri taraftarlara yaşatmayalım. Gerçekten bir mücadeleden geliyoruz. Şehir olarak da takım olarak da, birazcık daha bu şehrin morale ihtiyacı var. Biraz daha güzel günler mutlu günler yaşatabilirsek çok mutlu oluruz. Mutlu etmek güzel bir şey, ama mutsuz etmekte bizim için kötü oluyor."

MÜCADELECİ RUHUMUZU ŞEHİR OLARAK ORTAYA KOYDUK

Karabük'ün her zaman iyi günde kötü günde birlikte olmuş şehir olduğunu da sözlerine ekleyen Nevzat Şahin, " Bizim kökenimiz işçi takımı. Biz sanayi şehriyiz, burada işi bilek gücüyle kazanan insanların yaşadığı bir şehirde aşıyoruz. Her zaman mücadeleci ruhumuzu şehir olarak ortaya koyduk ve bazı şeyleri başardık. Bunu tabi artıları eksileri var ama bunu pozitife dönüştürdüğümüzde güzel bir şehirde yaşıyoruz. 18 tane süper lig takımının içinde olmak bu şehirde 18 tane kaliteli elit şehir içinde oluyor gözüyle bakıyoruz. Süper lig tanıtım noktasında burada olabilmek mücadele edebilmek şehir olarak da çok önemli. Bu şehrin lokomotifi KARDEMİR ve Karabükspor olmuştur. Bundan sonrada son yıllarda parlayan Safranbolu kültür turizmi ve üniversitemiz şehre yeni bir heyecan kimlik katıyor. Üni Mavi Ateş ve rektörümüze teşekkür ediyoruz. Üni Mavi Ateş taraftarlarının yanında maçı izledi ve çok mutlu olduk. Kendisine özellikle teşekkür edeceğim. Şehri yönetenlerin maçlara gelmesi orada birlik beraberliğin gösterilmesi, bu bizim için çok önemli. Karabük'ün tanıtımı noktasında Karabükspor'u çok önemsiyoruz. Ben bu takıma inanıyorum. İnanç bir olayın yüzde 80'i demektir. İnançlı olduğunuz zaman başaramayacağınız bir şey yoktur. Biz birlik beraberliği muhafaza ettiğimiz zaman bu ülkede ve dünyada her şeyi başarırız. Bize göre kaliteli takım ve teknik direktörümüz var. Teknik direktörümüze teşekkür ediyorum. Onlarda yeni bir takıma bir şehre geldi. Biraz zaman tanımak gerekiyor. Bu zaman tanındığında başarı kendiliğinden gelecektir. Biraz daha sabır, bundan sonra da galibiyetler mağlubiyetler olacaktır ama sonucun iyi olması önemlidir. Biz şehir olarak birbirimize sarıldığımız zaman başaramayacağımız bir şey yok. Çok güzel günler yaşayacağımız diye düşünüyorum" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karabükspor'da Hedef İlk 10 İçinde Yer Almak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement