Kastamonuspor 1966, Şampiyonluğunu İlan Etti - Son Dakika
Spor

Kastamonuspor 1966, Şampiyonluğunu İlan Etti

Kastamonuspor 1966, Şampiyonluğunu İlan Etti

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden Kastamonuspor 1966, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve 49 yıl sonra bir ilki başardı.

29.03.2015 19:50  Güncelleme: 16:54

Bölgesel Amatör Lig 5'inci Grup'ta mücadele eden Kastamonuspor 1966, Turhalspor'u 1-0 yenerek bitime iki hafta kala şampiyonluğu ilan ederek Spor Toto 3'üncü Lig'e yükseldi.

2 HAFTA KALA MUTLU SON

Gazi Stadı'nda oynanan zorlu maçta ev sahibi takım Turhalspor'u 81'inci dakikada Samet'in attığı golle 1-0 yendi. En yakın rakibi ikinci sıradaki Yeni Amasyaspor'un Termespor'a 2-0 yenilmesiyle puan farkını 9'a çıkaran Kastamonuspor 1966, bitime iki hafta kala mutlu sona ulaştı.

TEKRAR 3.LİG

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya inen taraftarlar 2 yıl sonra tekrar 3'üncü lige yükselmenin sevincini futbolcularla birlikte yaşadı. Vali Şehmus Günaydın ve Kastamonu Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş futbolculara çiçek ve temsili şampiyonluk kupası verdi.

FUTBOLCULAR, MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Kastayonuspor 1966, aldığı galibiyet sonrası şampiyonluk kupasını aldı. Sahada büyük sevinç yaşayan futbolcular ve teknik yönetim, stadı adeta karnaval alanına çevirdi. Taraftarların da katıldığı kutlamalarda, oyun havaları ve davul-zurna ekibiyle birlikte futbolcular, teknik kadro ve taraftarlar, halay çekerek aynı zamanda çiftetelli oynayarak şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı.

Kastamonuspor 1966'ın şampiyonluğunda büyük katkısı bulunan Kastamonu Belediyesi Başkanı ve Kastamonuspor 1966 Kulübü Başkanı Mahir Altıkulaç, sevinç gösterilerine eşlik ederek, şampiyonluk kupasını birlikte kaldırdılar.

TARAFTARLARIN COŞKUSU STADA SIĞMADI

Büyük heyecana sahne olan ve 90 dakika boyunca takımlarını hiç susmadan destekleyen Kastamonuspor taraftarı ise, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte stada inerek şampiyonluk sevincini çiftetelli oynayarak kutladı.

Bir gün öncesinden şampiyonluk için hazırlanan Gazi Stadyumunda, statta taraftarlar yaptıkları tribün şovları ile renkli görüntüler oluşturdu. Stat içerisinde olduğu kadar, stat dışarısında da taraftarların ve vatandaşları coşkusu büyük oldu. Stada girişi yasaklanan pek çok taraftar da, maçı dışarıdaki binaların çatısına çıkarak izlemeye çalıştı.

"KASTAMONU, ŞAMPİYONLUĞU ÇOK HAK ETMİŞTİ"

Kastamonuspor 1966 Antrenörü Ahmet Duman, Kastamonu'nun bu yıl içerisinde oynadığı futbolla şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, sezon başından itibaren disiplinli çalışmanın ardından alınan galibiyetler ile şampiyonluğa ulaştıklarını kaydetti.

Ahmet Duman, şöyle konuştu: "Yönetimimiz, teknik ekibimiz ve futbolcularımızla beraber sezon başından beri gösterdiğimiz emeğin karşılığını şampiyonluğumuzu ilan ederek gösterdik. Söylenecek fazla bir şey yok. Amatör ligde gösterdiğimiz başarıyı bir üst ligde de gösterme amacındayız. Şampiyonlukta herkesin doğrudan ve dolaylı olarak katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

1966 yılında büyük ümitlerle kurulan Kastamonuspor 1966, 47 yıl boyunca kulüp tarihinde 3'üncü ligde oynadı. İki yıl önce 3. ligden Bölgesel Amatör Lig'e düşen Kastamonuspor 1966, iki yılın ardından şampiyon olarak 3. lige yükselmesinin yanı sıra kulüp tarihinde ilk kez de şampiyon olmayı başardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kastamonuspor 1966, Şampiyonluğunu İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adsız: inşallah süper lige çıkacaz 0 0 Yanıtla

Advertisement