Kayserispor'un Kurucularından Doğan Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Spor

Kayserispor'un Kurucularından Doğan Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kayserispor\'un Kurucularından Doğan Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kayseri'de amatör sporun babası olarak tanınan Gençlik ve Spor Hizmetleri eski İl Müdürü ve Kayserispor'un kurucu üyelerinden 77 yaşındaki şair-yazar Aydemir Doğan, Camikebirde kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.10'un üzerinde şiir, Kayseri spor tarihiyle ilgili 2 kitabı bulunan, tv ve radyolarda 40'ın üzerinde çalınan şarkısı bulunan Aydemir Doğan, uzun yıllar Kayseri amatör takımlarında kaleci olarak oynadı.

02.01.2012 14:31

Kayseri'de amatör sporun babası olarak tanınan Gençlik ve Spor Hizmetleri eski İl Müdürü ve Kayserispor'un kurucu üyelerinden 77 yaşındaki şair-yazar Aydemir Doğan, Camikebirde kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

10'un üzerinde şiir, Kayseri spor tarihiyle ilgili 2 kitabı bulunan, tv ve radyolarda 40'ın üzerinde çalınan şarkısı bulunan Aydemir Doğan, uzun yıllar Kayseri amatör takımlarında kaleci olarak oynadı. Daha sonra Yolspor'da ve Erciyesspor kulüplerinde yöneticilik yaptı. Kayserispor'un 1966 yılında kurucu üyeleri arasında yer alan ve yaşayan tek kurucusu olan Aydemir Doğan, il müdürlüğü görevindeyken başta Erciyes Dağı, Talas'daki tesisler, ilçe ve beldelerdeki spor tesisleri yapılmasında önemli rol oynadı, amatör spor kulüplerine yardım etti.

Doğan'ın cenazesine Kayseri'deki spor dünyasının önde gelen yöneticileri, siyasi partilerin il başkanları, eski çalışma arkadaşları ve yakınları katıldı. Erciyesspor kulübü ile bir çok amatör spor kulübünün çelenk gönderdiği cenaze töreninde spor adamı Aydemir Doğan'ın tabutuna Kayserispor ve Erciyesspor formaları konuldu.

Kayseri'deki spor camiasının bir araya geldiği cenaze töreninde Dogan'ın 1966 yılında kurucusu olduğu, genel kaptanlığını ve ilk transfer komitesi üyeliğini yaptığı Kayserispor kulübünden yönetici olmaması ve çelenk göndermemesi dikkat çekti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kayserispor'un Kurucularından Doğan Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement