Kazananı da Kaybedeni de Fenerbahçe Belirler" - Son Dakika
Spor

Kazananı da Kaybedeni de Fenerbahçe Belirler"

Kazananı da Kaybedeni de Fenerbahçe Belirler"

Ziya Arı, Trabzonspor-Fenerbahçe maçını Eurosport.com Türkiye için değerlendirdi.

14.09.2014 13:25

Bu maç Trabzonsporlu oyuncular için bir derbi maçından fazlası değil. 2010-­2011 sezonunu geçtim geçen seneden takımda kalan oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. o sezondan bir başka deyişle Ersun Yanal'ın kurduğu takımdan geriye bir şey kalmadı. Karşılarında ise Ersun Yanal'ın takımı var.

dünya kupasında fırtınalar estiren ya da sadece Güney Kore'yi yenip almanya'ya doksan dakika dayanabilen Vahid Halilhodziç hazırlık dönemindeki her maçtan sonra çok sayıda oyuncuya ihityacı olduğunu söyledi. Spesifik olarak ne istediğini söylemek yerine on oyuncu gibi ifadeler kullanmayı tercih etti.

Nihayetinde çok sayıda oyuncu alındı alınmasına lakin kadro mühendisliği konusunda soru işaretleri oluştu. Sanki evin küçük çocuğunu pazara yollamışlar bize oyuncu al gel demişler o da ne bulduysa almış gibi bir hava var. Y edi yeni yabancı oyuncunun üçü stoper üçü santrfor biri sol bek performansıyla transfer edilen orta saha...

Hedef şampiyonluk deniyor fakat Türkiye'de ve dahi dünyada şampiyonluğun yolu orta sahalardan geçiyor. Bugün hasretle yad edilen Alex de Souza'nın Aurelio oynadığı zaman daha çok şampiyonluk kazanmış olması tesadüf değil. Aurelio, Selçuk-Melo, Topal-Meireles­-Emre... Şampiyonluk orta sahalardan geçiyor ve Trabzonspor orta sahasında oyuncu yok. Bu kadar transfer yapılmasına rağmen yok. Bunun bedeli sezon içinde ödenir.

Fenerbahçe daha rahat zira Ersun Yanal'ın şampiyon takımı orada öylece duruyor. Hazırlar, ezberleri var. Heçen sezon ligin en değerli yerli oyuncusu bayrağını selçuk İnan'dan devralan Caner Erkin'in varlığı ya da yokluğu belirleyici olur. İsmail Kartal, Ersun Yanal'ın takımına ve sistemine ne kadar sadık kalırsa o kadar başarılı olur. Bozuk değilse tamir etme hesabı işleyen takıma karışmama yolunu seçmeli.

Bir yanda yeni kurulan takımın sancıları bir yanda hazır şampiyon takım. Caner Erkin'in performası ve İsmail Kartal'ın ne ölçüde Ersun Yanal'ın takımına sadık kalacağı belirleyici olacak. Kazananı kaybedeni belirleyen Trabzonspor değil, Fenerbahçe olacak.

Ziya Arı

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Kazananı da Kaybedeni de Fenerbahçe Belirler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement