Kentin Tek Sporcusu, Olimpiyat Yolunda - Son Dakika
Spor

Kentin Tek Sporcusu, Olimpiyat Yolunda

Kentin Tek Sporcusu, Olimpiyat Yolunda

Eskişehir'de yürüyüş branşında kentin tek sporcusu olan ve İstanbul'daki 16 Yaş Altı Atletizm Salon Şampiyonası'nda ikinci olan Hüseyin Aktaş, 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olimpiyatlarda Türkiye'ye temsil etmek için hazırlanıyor Aktaş'ın antrenörü Gökhan Dede: "Hüseyin ile 2020 olimpiyatlarına katılmaya hedefliyoruz.

25.02.2014 11:20

DENİZ AÇIK - Eskişehir'de yürüyüş branşında kentin tek sporcusu olan ve 25-26 Ocak'ta İstanbul'daki 16 Yaş Altı Atletizm Salon Şampiyonası'nda ikinci olan Hüseyin Aktaş (13), 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda Türkiye'ye temsil etmek için hazırlanıyor.

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörlerinden Gökhan Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emine Cahide Karaali İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Aktaş'ı 3 yıl önce yaptıkları okul taramasında keşfettiklerini bildirdi.

Zamanla öğrencisinin yürüyüş sporuna elverişli olduğunu belirlediğini anlatan Dede, şöyle konuştu:

"Yürüyüş branşının Eskişehir'deki tek sporcusu. İstanbul'da gerçekleştirilen 16 Yaş Altı Atletizm Salon Şampiyonası'nda 2 bin metrede Türkiye ikincisi oldu. Yürüyüş branşı çok zor ancak zevkli bir spor türü. Gerçekleştirilen son üç olimpiyat şampiyonasında ülkemizi temsil eden yürüyüşçülerimiz var. Biz de Hüseyin ile 2020 olimpiyatlarına katılmaya hedefliyoruz. Bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sporcumun seviyesini üst düzeye çekiyoruz. Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hüseyin Aksoy ile Fuzuli Tuğrul hocamız bize destek veriyor."

Hüseyin Aktaş ise sakatlığından dolayı iyi hazırlanmadan katıldığı şampiyonada ikinci olduğunu kaydetti.

Ailesi ile antrenörü Gökhan Dede'nin desteğiyle başarılı olacağını vurgulayan Aktaş, "Başarının yolu kendime ve hocama güvenmekten geçiyor. 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum. Eskişehir'i ve hocamı mahcup etmek istemiyorum" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kentin Tek Sporcusu, Olimpiyat Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement