Kesimal'den Alman-Türk Kıyaslaması - Son Dakika
Spor

Kesimal'den Alman-Türk Kıyaslaması

Kesimal\'den Alman-Türk Kıyaslaması

Fenerbahçe'de yaşadığı sakatlık sonrasında başarılı bir performans sergileyen Serdar Kesimal, ikinci yarıda takım olarak Play Off'ta ipi göğüsleyerek tüm sezonun stresini birlikte yüklendikleri taraftarını ve yönetimini mutlu etmek istiyor.

01.01.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de yaşadığı sakatlık sonrasında başarılı bir performans sergileyen Serdar Kesimal, ikinci yarıda takım olarak Play Off'ta ipi göğüsleyerek tüm sezonun stresini birlikte yüklendikleri taraftarını ve yönetimini mutlu etmek istiyor.

Serdar Fenerbahçe Dergisi'ne verdiği röportajda şu açıklamaları yaptı:

Geçirdiği ciddi sakatlığın ardından tekrar sahalara dönen Serdar; "İlk önce doktorumuz Ertuğrul Karanlık'a ve Bireysel Oyuncu Antrenörümüz Dolu Arslan'a teşekkür ediyorum. Bilakis Dolu Hocam sakatlık dönemimde yaptırdığı çalışmalarla, en iyi şekilde sahalara dönmemi sağladı. Yobo ile ilk kez beraber oynadık ama idmanlarda hoca tabii deniyor. Bizi de deniyordu. Maçın provasını idmanlarda yapabiliyorduk. Birbirimizin nasıl oyuncu olduğunu anlamaya çalışıyorduk. Maçlarda da en iyi şekilde anlaştık." dedi.

"TAKTİK OLARAK ALMANLAR DAHA İYİ"

Alman kökenli bir oyuncu olmasının oyun tarzını etkilediğini belirten genç stoper; "Duygularımızı kontrol etmek açısından buradaki oyunculara nazaran daha iyiyiz. Sonuçta biz de Türk'üz, bizim de parlamalarımız oluyor ama Almanya'da yetiştiğimiz için duygularımızı frenlemeyi daha iyi yapabiliyoruz. Ona göre biraz avantajımız var. Türkiye'deki altyapıları çok iyi bilmiyorum ama A Takımlar düzeyinde baktığımızda hocalarımızın taktik olarak oyuncularına çok iyi bilgiler öğrettiği aşikar. Taktik bilgi olarak iyi yetiştiriliyoruz." ifadelerini kullandı.

Serdar Kesimal; "Bu süreçten en fazla etkilenen takım biziz ama bu süreçten en iyi çıkan da biziz. Bu da takımın ve kulübün büyüklüğünden geliyor. Burada takım kaptanlarımızın, hocamızın, yönetimin duruşunun ve taraftarın mükemmel desteğinin çok büyük etkisi var. Biz kenetlendik, bugünleri atlatacağımızı biliyorduk ve atlatıyoruz da… İnşallah bu seneyi şampiyon tamamlayarak sahada vermemiz gereken cevabı veririz." diyerek bu zorlu dönemde takım olmanın önemine dikkat çekti.

"GAZETECİLERİN YAZDIKLARI UMRUMDA DEĞİL"

Maç içinde yaşananların maç içinde kalması gerektiğine inanan Kesimal; "Duygusal mıyız sorusuna gelince; olmamalı mıyız? Herkesin sezon başından beri yaşadığı ortada. Herkesin sinirleri iyice yıprandı. Maç içinde bir şeyleri ispatlamamız gerekmiyor ama yinede gerektiğini düşünüyoruz. Duygu patlamalarının maç içinde olması çok normal. Hepimiz hırslı oyuncularız. Ama en önemli olan bunu maç içinde bırakıp, maç dışına taşımamak. Bunu da şu ana kadar iyi yaptığımızı düşünüyorum. Maç içerisinde ne kadar sürtüşmeler olsa da maç dışında normal hayatımıza devam ediyoruz." sözleri ile fair play mesajı verdi.

Sosyal medyayı da etkili şekilde kullanan savunma oyucusu; " Twitter'da taraftarların yazdığı tabii ki önemli, onları takip ediyorum, yazdıklarına kulak kesiliyorum ama futboldan hiç mi hiç anlamayan gazetecilerin yazdıkları açıkçası hiç umurumda değil." diyerek takipçilerine mesaj gönderdi.

Son olarak Serdar; " Şimdi bir hoca değişimi oldu. Sakatlığımı da atlattım. Fenerbahçe'de başarım takdir görürse milli takıma dönmeyi istiyorum tabii ki. Yeni milli takım hocamız da benden beklentileri olduğunu söylüyor zaten. İnşallah dediğim gibi sakatlık olmazsa ilk önce Fenerbahçe'de başarılı olup, Milli takıma hizmet etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Kesimal'den Alman-Türk Kıyaslaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement