Kocaeli, Satrancın Merkezi Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli, Satrancın Merkezi Oldu

Kocaeli, Satrancın Merkezi Oldu
24.09.2013 11:12  Güncelleme: 16:03

Türkiye Satranç Federasyonu, Kocaeli'de 'Doğru Hamlede Buluşalım Projesi' kapsamında 30 bin 428 öğrenciye satranç lisansı çıkardı.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel, Kocaeli'de satranç sporunun yaygınlaştırılması için başlatılan "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında 30 bin 428 öğrenciye lisans çıkarıldığını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Satranç Branş Sorumlusu görevini de yürüten Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin bu yıl satranç sporunu tabana yaymak için ilkokul birinci sınıfta okuyan 36 bin 500 öğrenciye satranç takımı hediye ettiğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'ye örnek gösterilecek bir projeye imza attığını ifade eden Yücel, şunları kaydetti:

"Geleceğin satranççılarını bulmayı hedefleyen ve satranç sporunun yaygınlaştırılması için başlatılan 'Doğru Hamlede Buluşalım Projesi' kapsamında 30 bin 428 öğrencinin lisansı çıkarılarak, kulüp bünyesinde dahil edildi. Kocaeli, bu projeyle Türkiye'de en çok satranç sporcusu olan il unvanını da beraberinde aldı." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kocaeli, Satrancın Merkezi Oldu - Son Dakika


Advertisement