Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşındığı İstiklal Yolu'nu motorla geçiyorlar - Son Dakika
Spor

Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşındığı İstiklal Yolu'nu motorla geçiyorlar

- Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşındığı İstiklal Yolu'nu motorla geçiyorlar Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 344 kilometrelik İstiklal Yolu'nda başlatılan sürüşte motorcular Çankırı'ya ulaştı.

13.06.2021 14:18  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşındığı İstiklal Yolu'nu motorla geçiyorlar

ÇANKIRI - Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 344 kilometrelik İstiklal Yolu'nda başlatılan sürüşte motorcular Çankırı'ya ulaştı.

Kastamonu'da başlayarak Çankırı'da mühimmat ve bayram değişimi yapan motorseverler daha sonrasında Çankırı İstiklal Yolu Parkı'nda mola verdi. Burada mola veren motosiklet sürücülerine Çankırı Vali Yardımcısı Şahin Bayhan tarafından bayrak teslim edildi.

Yapılan organizasyon hakkında açıklamada bulunan Çankırı Motosiklet Derneği Başkanı Alpaslan Koç, "Bugün İstiklal Yolu sürüşü nedeniyle bir arada bulunmaktayız. Kastamonu 37 Riders Kulübü'nün İnebolu'da başlattığı kamp etkinliğinden sonra gerekli olan bize teslim edilmesi gereken mühimmat ve bayrağımızı teslim aldık. Buradan Kalecik Motosiklet Kulübüne teslim edeceğiz oradan da Anıtkabir'e gideceğiz. Böyle anlamlı bir günde burada olmaktan onu ve gurur duyuyoruz. Böyle etkinliklere katılmamızın tek amacı derneğimizin olan Çankırı'nın biraz geride kalmasını engellemek aktif rol almaktır. Bu şekilde bir etkinlikte olmaktan mutluyuz. Derbent Şehitliği'nde sembolik olarak mühimmatlarımızı ve bayrağımızı aldık. Sonra da Kalecik Motosiklet Kulübü'ne teslim edeceğiz oradan Anıtkabir'e süreceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Motosiklet Platformu üyesi Salih Kara ise, "Buradaki amaçlarımızdan birisi tüm motorseverleri Türkiye'de olan biteni haberdar etmek. Bizleri Türkiye çapında bütün motosiklet kullanıcıları izliyorlar. Dolayısıyla bu mutlu gün için böyle güzel bir organizasyon için burada arkadaşlarımıza Çankırı'ya, Kastamonu'ya, İnebolu'ya destek vermek için geldik. Atalarımızın bu kutlu yürüyüşünde onların nasıl bir yol izlediğini ne büyük dertler çektiğini bizzat bu yolu giderek motorlarımızı sürerek görelim dedik. Onun için buradayız ve çok mutluyuz, şerefliyiz. Bir dahaki senelerde de inşallah Türkiye çapında tüm motosiklet sürücüsü dostlarımızı bu yolu birlikte sürmek için bekliyoruz. Bundan sonra her sene olacak. Bunu daha önce İnebolu'da yürüyüş olarak gerçekleştiriyordu arkadaşlarımız. Bu sene Kastamonu grubu 37 Riders arkadaşlar bunu motorla yapalım dediler. Güzel bir fikir dolayısıyla Çankırı ve Kastamonu destek verdi. Şu anda İstanbul'dan 10 motor olmak üzere toplam olarak yaklaşık 250 civarında motor var. Dolayısıyla bu organizasyonlar basit görünebilir ama bu kadar sayı ile birlikte uzun kilometre gitmek çok zor bir iştir" dedi.

Daha sonrasında yaklaşık 250 motorcunun yer aldığı grup Ankara'ya doğru yola çıktı. İstiklal sürüşü, motorcuların başkente ulaşmasının ardından Anıtkabir'de sona erecek.

Kurtuluş Savaşı\'nda cephanenin taşındığı İstiklal Yolu\'nu motorla geçiyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşındığı İstiklal Yolu'nu motorla geçiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasan Arat:
    02:19 Hasan Arat: "Türkiye Kupası hedefi süresince teknik adam ismi konuşmayacağız"

    Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Türkiye Kupası süresince yeni teknik direktöre dair herhangi bir isim konuşmayacaklarını dile getirdi. Arat, yapay zeka ile data okunabilirliği konusunda Arsenal ile görüşeceklerini belirtti. Futbol takımının talihsiz bir dönem geçirdiğini ve adaptasyon sorunu yaşadığını ifade eden Arat, Türkiye'de en iyi yönetilen federasyonun voleybol federasyonu olduğunu söyledi.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.


Advertisement