Lise Öğrencilerinden Milli Voleybolcu Neslihan ve Milli Basketbolcu Palazoğlu'na Yoğun İlgi - Son Dakika
Spor

Lise Öğrencilerinden Milli Voleybolcu Neslihan ve Milli Basketbolcu Palazoğlu'na Yoğun İlgi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 yılında Londra Olimpiyatları'na Bayanlar Basketbol Milli Takımı ve Bayanlar Voleybol Milli Takımı'nın ilk kez katıldığını belirterek, "Her iki takımımız da kendi klasmanlarında ilk kez katıldıkları"...

27.02.2013 00:39

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 yılında Londra Olimpiyatları'na Bayanlar Basketbol Milli Takımı ve Bayanlar Voleybol Milli Takımı'nın ilk kez katıldığını belirterek, "Her iki takımımız da kendi klasmanlarında ilk kez katıldıkları olimpiyatlarda tarih yazdılar ve önemli başarılara imza attılar. Madalya ve kupa alamadılar ama ilk kez katılmalarına rağmen madalya ve kupanın kenarından döndüler" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak, yaygınlaşmasını teşvik etmek ve spora olan ilgiyi artırmak amacıyla Bakanlık tarafından geliştirilen 'Büyük Adımlar' projesi kapsamında başlatılan 'Olimpiyat Yolunda Milli Takım Ruhu' konulu panele katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gerçekleştirilen panele, Bakan Kılıç'ın yanı sıra, Milli Voleybolcu Neslihan Darnel ve Milli Basketbolcu Tuğba Palazoğlu da katıldı. Öğrenciler, salona giren Darnel ve Palazoğlu'nu alkış yağmuruna tuttu. Panelin açılış konuşmasını yapan Kılıç, Aydınlıkevler Anadolu Lisesi, Mimar Kemal Anadolu Lisesi ve Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi olmak üzere toplamda 600 öğrencinin bulunduğunu belirterek, heyecanı fazla olan lisenin anlaşılması için öğrencilerden alkış istedi. Kılıç, 2020 yılında Dünya'nın en büyük spor etkinliği olan Yaz Olimpiyat Oyunları'nı ve Paralimpik Oyunları'nı İstanbul'a kazandırmak için büyük bir mücadele yürüttüklerini söyledi. 10 bin liseli gencin etkinlikler kapsamında Bakanlık binasında bir araya geleceklerini söyleyen Kılıç, sonraki aylarda bu etkinliğin Türkiye'nin başka illerinde de yapılacağını ve 10 binlerce gencin aynı heyecanı yaşayacağını ifade etti. Kılıç, 2012 yılında Londra Olimpiyatları'na iki Türk takımının katılma hakkını kazandığını anlatarak, "Bunlardan bir tanesi Bayanlar Basketbol Milli Takımı, diğeri ise Bayanlar Voleybol Milli Takımı'mız. Her iki takımımız da kendi klasmanlarında ilk kez katıldıkları olimpiyatlarda tarih yazdılar. Önemli başarılara imza attılar, madalya ve kupa alamadılar ama ilk kez katılmalarına rağmen madalya ve kupanın kenarından döndüler" dedi.

Darnel ve Palazoğlu, Aydınlıkevler Anadolu Lisesi, Mimar Kemal Anadolu Lisesi ve Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin sorularını cevapladı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Darnel ve Palazoğlu, spordaki başarılarına dair öğrencilere bilgiler verdi. Voleybola başladığı ilk yıllarda zorluklar yaşadığını belirten Darnel, voleybolun çok keyif aldığı ve her türlü fedakarlığı yapabileceği bir spor olduğunu söyledi.

Palazoğlu ise, basketbolun kendisinin karakteri olduğunu söyleyerek, özel hayatına da aynı disiplinle devam ettiğini ifade etti.

Öğrencilerin, Türkiye'nin basketbolda Avrupa ikincisi olduğunu hatırlatması üzerine, Palazoğlu, "O an kürsüye çıktım maçı kaybettik' dedik ama sonra biz hiçbir zaman madalya kazanmadık ve bunu hakediyoruz, mutlu olmalıyız' dedik" şeklinde konuştu.

Panel öncesi Kaya Adamlar'ın yaptığı dans gösterisi öğrencilerden büyük ilgi gördü. Bakan Kılıç, panel sonrası, Neslihan Darnel ve Tuğba Palazoğlu'na plaket vererek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Lise Öğrencilerinden Milli Voleybolcu Neslihan ve Milli Basketbolcu Palazoğlu'na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement