Macaristan'da Gül Baba Futbol Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Macaristan'da Gül Baba Futbol Turnuvası Sona Erdi

Macaristan\'da Gül Baba Futbol Turnuvası Sona Erdi

Macaristan’da 15 Kasım’dan bu yana süren Gül Baba Futbol Turnuvası sona erdi.

18.01.2015 13:36

Macaristan'da 15 Kasım'dan bu yana süren Gül Baba Futbol Turnuvası sona erdi. Final karşılaşmasında Tuna Türk-Turkuality karşılaştı. Maçı 4-2 kazanan Tuna Türk takımı turnuvanın şampiyonluğunu kazandı.

Macaristan Diyanet İşleri Koordinatörlüğü ve Yaşayan Anadolu Vakfı tarafından birlikte organize edilen turnuvaya 10 takım katıldı. 2 ay boyunca süren turnuvanın şampiyonluk kupasını ve madalyalarını futbolculara Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı verdi. Turnuvanın final maçını seyretmek ve takımlara destek vermek için, Yurt Dışı Vatandaşlar ve Akraba Topluluklar Macaristan Sorumlusu Suat Karakuş, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Türk-Macar Ticaret Odası yöneticileri olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de esnaflık yapanlardan oluşan Tuna Türk takımının futbolcuları oynadıkları 5 karşılaşmadan da galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyon takımın futbolcuları, Macaristan'da ilk kez böyle bir organizasyonun düzenlendiğini, turnuvanın gayet centilmence geçtiğini, hiçbir kavga ve sakatlık yaşanmadan turnuvayı şampiyon olarak bitirdikleri için büyük sevinç duyduklarını kaydettiler.

Şampiyon takıma madalya ve kupasını veren Büyükelçi Şakir Fakılı, turnuvanın başarılı geçtiğini, din görevlilerinin bu işi gayet başarıyla sonuçlandırdığını ve bundan sonra her sene bu turnuvayı düzenleyeceklerini açıkladı.

Macaristan Diyanet Dinişleri Ataşesi Hüseyin Ersoy da, Budapeşte'de Türk vatandaşlarının tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak için böyle bir turnuva düzenlediklerini belirterek, "10'ar kişiden oluşan 10 takım Gül Baba Futbol Turnuvası'na katıldı. 2 ay boyunca süren turnuvanın düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Yurt Dışı Vatandaşlar ve Akraba Topluluklar Macaristan Sorumlusu Suat Karakuş ise, yaklaşık 3 bin Türk vatandaşının yaşadığı Macaristan'da 1500 civarında Türk öğrencisinin olduğunu belirterek, "Büyükelçilik koordinatörlüğünde düzenlenen güzel bir turnuva oldu. Bu sosyal dayanışma için çok önemli. İnşallah önümüzdeki sene katılım daha fazla olur, daha başarılı organizasyonlar olur" diye konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Macaristan'da Gül Baba Futbol Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement