Markete Koşarken Milli Tenisçi Oldu - Son Dakika
Spor

Markete Koşarken Milli Tenisçi Oldu

Markete Koşarken Milli Tenisçi Oldu

Bursa'da, bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan annesinin verdiği siparişleri almak için koşarken keşfedilen 17 yaşındaki tenisçi Muhammet Haylaz'a raket dayanmıyor.

09.03.2012 11:10

Bursa'da, bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışan annesinin verdiği siparişleri almak için koşarken keşfedilen 17 yaşındaki tenisçi Muhammet Haylaz'a raket dayanmıyor. Milli takıma seçilen ve güçlü fiziğiyle dikkat çeken Muhammet'in en büyük hedefi Nadal ve Federer gibi tenisçilerle maç yapabilmek.

Tenis kulübünün mutfağında bulaşıkçılık yapan annesinin verdiği siparişleri almak için koşarak gittiği market yolunda keşfedilen Muhammet Haylaz, başarıdan başarıya koşuyor. Türk Tenis Milli Takımı hocasının dünyanın en iyi on tenisçi arasında yer alacağını açıkladığı Bursalı Muhammet Haylaz'ı idman sırasında yaşıtlarından ayıran önemli özellik ise raketleri parçalaması. Yaşına rağmen oldukça güçlü bir yapıya sahip olan Muhammet her idmanda en az 3 raket patlatıyor. Bursa'nın önde gelen kuruluşlarından

B-Plas'ın sahibi Celal Gökçen ve eşi Bırgıt Gökçen'in sponsor olduğu Muhammet özel antrenörler eşliğinde Türkiye, Almanya ve İspanya'da eğitim aldı. 10 ve 12 yaş Türkiye, 12 yaş Almanya, 16 yaş Türkiye birincisi, 16 yaş tenis Europe finaline uzanan Muhammet'in önündeki en büyük hedef ise ilk 10 içine girmek.

"HAYALİMDE NADAL VE FEDERER İLE MAÇ YAPMAK VAR"

Markete koşuyla başladığı yolda hala koştuğunu söyleyen Muhammet Haylaz, "Milli takımda büyük başarılar elde etmeye çalışacağım. Olimpiyatta başarılar elde edeceğim. Hayalimde Nadal, Federer gibi tenisçilerle maç yapmak var. Her maçta iki raket patlatıyorum. Hocalarım hem seviniyor hem kızıyor. Arkadaşlarımdan daha güçlüyüm o yüzden bunlar oluyor" dedi.

"MALZEME KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUM"

Haylaz'ı olimpiyatlara hazırlayan Antrenör Mesut Ay, ise kendisini mutlu eden sıkıntıya dikkat çekti. Muhammet'in oyun tarzı ve karakteri konusunda bilgi veren Ay, "Muhammet baskıcı oynuyor. Defansı çok sevmiyor. Her zaman hücum oynamak istiyor. Fiziki itibariyle çok güçlü bir oyuncu. Bundan dolayı malzeme noktasında sıkıntı çekiyorum. Özellikle İspanya'daki her antrenmanda 3 raket patlatıyor. Biz raket çekmekten bıktık, o raket patlatmaktan bıkmadı. Ayrıca her ay 1 ya da 2 çift spor ayakkabı

eskitebiliyor. Bununla ilgili sıkıntı yaşayabiliyor. Çalışkan, hırslı" dişe konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Markete Koşarken Milli Tenisçi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement