Melih Gökçek: "Seneye Ankaragücü Yönetimini Alacağız" - Son Dakika
Spor

Melih Gökçek: "Seneye Ankaragücü Yönetimini Alacağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Selçuk Dereli herkesi tahrik ediyor.

04.04.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Selçuk Dereli herkesi tahrik ediyor. Ankaragücü'ne geçen seneye kadar adımını attı mı? Selçuk Dereli şimdi Çankaya Belediye Başkanı olmak istiyor. Onun için prim yapmak amacında. Bundan dolayı da bütün Ankaragücü camiasını tahrik ediyor" dedi.

Mesut Yılmaz engel oldu

Ankaragücü hakkında 23 yıl önce söylediği sözleri hatırlatan Başkanı Gökçek, "Ankaragücü meselesi benim için bir aşktı. Ben 23 sene evvel Belediye Başkanı adayı olduğumda, Ankaragücü'ne başkan olacağım ve Ankaragücü'nü şampiyon yapacağım dedim. MKE Genel Müdürü ile konuştum. O sırada Mesut Yılmaz Başbakan. Talimat vermiş; 'Melih'i buraya getirmeyin, getirirseniz bu adam burayı şampiyon yapar, kendisine siyasi rant kazanır' demiş. Ne alakaysa, Cemal Aydın'ı da Ankaragücü'ne başkan yaptı" şeklinde konuştu.

"Transfer yasağında kurtardık"

Başkan Gökçek, Ankaragücü'nün 2. Lig'e düştükten sonra mevcut başkan Mehmet Yiğiner'in kendisinden destek istediğini belirterek, "Sezon içerisinde kulüp 2 defa transfer yasağı aldı. O paralar ödenmeseydi bu takım transfer yasağından kurtarılabilir miydi? 2 defa transfer yasağında kurtaran biziz. Arkadaşlardan rica ettik, paraları ödediler. Ben sadece Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla, 5 Milyon Lira destek oldum. Sen kalkıyorsun her türlü fedakarlığı yapıyorsun, 2 provokatör gidiyor, 'Melih Gökçek ben sana bunu yapacağım' diyor. Sen, 5 liradan 500 bilet aldığın zaman ortalığı yıkıyorsun. Bu insanlar bu kadar fedakarlık etmiş. İnsaf" diye konuştu.

Selçuk Dereli belediye başkanı olmak istiyor

Melih Gökçek, "Seyirciyi tahrik etmek için 'özel prim verildi' diyorlar. Bugsaşpor, kümede kalmak için galip gelmek zorunda. Ben diyeceğim ki 'Çocuklar yenilin onların gönlü olsun.' Böyle bir şey var mı? Melih Gökçek böyle bir şey söylediyse dünyanın en şerefsiz adamı, yoksa bunu söyleyenlerin hepsi şerefsiz" diyerek bu iddiayı ortaya atanları canlı yayına davet etti.

Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Selçuk Dereli gelsin konuşalım yüz yüze. Selçuk Dereli herkesi tahrik ediyorsun kardeşim. Ankaragücü'ne geçen seneye kadar adımını attın mı? Selçuk Dereli şimdi, Çankaya Belediye Başkanı olmak istiyor. Onun için CHP içinde prim yapmak istiyor. ve bundan dolayı da bütün Ankaragücülüleri tahrik ediyor. Bu hafta sonu Ankara'da maçı var. Ankara maçına tüm CHP'li vekiller gelecek ve propaganda yapacak ve kitleyi tahrik edecekler."

Daha önce paylaştığı bir tweetin sadece bir bölümünün alındığını ve bunun üzerinden algı operasyonu yapılmaya çalıştığını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şöyle dedi:

"Attığım tweet şöyleydi; 'Ankaragücü- Beşiktaş maçından sonra kaç telefon aldım. Bu takıma sahip çıkın.' Ama maalesef takıma üye bile değiliz. Ankaragücü'nün üyeleri Cemal Aydın'ın akrabaları ve yakınlarıydı. Adam tekeline almış. Tarih Cemal Aydın'ı affetmeyecektir. Aydın'ın fikri; 'Benim olmayan Ankaragücü yok olsun. Yazıklar olsun.' 3 tweetin 1'ini alıp algı oluşturdular. Böyle bir şey var mı? Bu sadece benim bir lafımmış gibi haince veriyorlar. Bunu yaparken şuurlu yapıyorlar. Bu seyircilerin içerisinde bir grup CHP'nin emrindedir. Biz yönetimdeyken Fenerbahçe'yi 4-2 yendik ve 'yönetim istifa' sloganları atıldı. Bunlar böyle adamlar. Bunlar Ankaragücü taraftarı değil. Tam bir siyasi provokasyon yapmaya çalışıyorlar ve 'Hayır'a çevirmeye çalışıyorlar."

"Madem öyle Ankaragücü'nü bize bırakın"

Ankaragücü'nün kendisi için çok değerli olduğunu ifade eden Gökçek, şunları söyledi:

"İlla bu kadar iddia ediyorlarsa bıraksınlar Ankaragücü'nü bize. Hepsi ayrılsın. Biz Ankaragücü'nü ne yapıyoruz görelim? CHP'nin bu provokasyona bir çok Ankaragücü taraftarı farkına varmıyor. Onlar da sanki söylenilen laflar doğruymuş gibi hareket ediyor. Selçuk Dereli, 50 kuruş vermemiş kulübe, 'biz şampiyon yapacağız' diyor. Niye istismar ediyorsun, niye yalan söylüyorsun, niye tahrik ediyorsun, niye Çankaya Belediye Başkanı olacağım diye bunların önüne düşüyorsun?"

"Ankaragücü için Ankaraspor'u feda ettik"

'Biz Ankaragücü'nü seviyoruz diyen Melih Gökçek, "Ben Ankaraücü'nü şampiyon yapmak için Ankaraspor'u feda ettim. Ankaraspor ligden atıldı o zaman. Allah'tan korksunlar bu kadar vicdansızlık olmaz" dedi.

Yönetimi alacağız

Melih Gökçek, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bıraksınlar Ankaragücü'nü bize, ayrılsın hepsi, biz Ankaragücü'nü ne yaptığımızı görürsünüz, bu kadar da açık çek veriyorum. Ankaragücü'nü terk etsinler yönetimini olduğu gibi. Hiçbir şekilde kimsenin söz hakkı olmayacak. Tamamen bizim söz hakkımız olacak. Ondan sonra biz Ankaragücü'nü bir yere getiremiyorsak hesabını sorarlar, bu kadar basit." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Melih Gökçek: 'Seneye Ankaragücü Yönetimini Alacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement