Merakla Beklenen Hindistan Süper Ligi Start Aldı - Son Dakika
Spor

Merakla Beklenen Hindistan Süper Ligi Start Aldı

Merakla Beklenen Hindistan Süper Ligi Start Aldı

Birçok eski ünlü futbolcuyu bir araya getiren Hindistan Süper Ligi projesi bu haftasonu Atletico de Kolkata ve Mumbai City arasında oynanan maçla resmen başladı.

13.10.2014 10:45

Ülkede futbolun popülerleşmesi amacıyla birçok emektar futbolcuyu bünyesine katan Hindistan Süper Ligi'nin açılış töreni yapıldı.

Hindistan Süper Ligi, Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'daki Salt Lake Stadı'nda gerçekleştirilen görkemli bir törenle başladı. Havai fişeklerin aydınlattığı açılış töreninde, dans gösterilerinin yanı sıra yerel sanatçılar da performanslarını sergiledi.

Açılış töreninin ardından ligin ilk maçında, Atletico de Kolkata sahasında Mumbai City'yi konuk etti. Atletico de Kolkata'da İspanyol Luis Garcia mücadelede forma giydi. Mumbai City'de ise daha önce Türkiye'de top koşturan Andre Moritz ile Alman Manuel Friedrich sahaya çıkan isimler arasında yer aldı. Konuk takımda sakatlığı nedeniyle İsveçli Fredrik Ljungberg, West Bromwich'te oynadığı sırada bir lig maçındaki tartışmalı gol sevinci gerekçesiyle ceza alan Fransız Nicolas Anelka da takımını yalnız bıraktı.

Atletico de Kolkata, Fikru Teferra Lemessa, Borja Fernandez ve Arnal Llibert'in golleriyle maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Kriket ve hokey gibi sporların yaygın olduğu Hindistan'da futbolun gelişmesi amacıyla yapılan yatırımın ardından bu sezon İtalyan Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Fransız Nicolas Anelka, David Trezeguet ve Robert Pires, İspanyol Luis Garcia, Joan Capdevila, Sergio Contreras Pardo, Brezilyalı Elano, Andre Moritz, İsveçli Fredrik Ljungberg, İngiliz kaleci David James gibi emektar oyuncuların yanı sıra Brezilyalı teknik adam Zico da ülkede görev alıyor.

Sekiz takımın mücadele ettiği ve 3 ay sürecek Hindistan Süper Ligi, 20 Aralık'taki final maçıyla sona erecek.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Merakla Beklenen Hindistan Süper Ligi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement