Mercedes-Benz Ege Kupası'na Doğru - Son Dakika
Spor

Mercedes-Benz Ege Kupası'na Doğru

Mercedes-Benz Ege Kupası\'na Doğru

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar: "Turnuvanın formatını değiştirip daha da uluslararası bir hale getirmemiz gerektiğini görüştük"

17.01.2014 15:24

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Mercedes Benz Ege Kupası'nın gelecekte formatının değiştirilerek uluslararası özelliğinin güçlendirilmesinin değerlendirildiğini belirtti.

Bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Mercedes Benz Ege Kupası ile ilgili Manisa'daki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Koşar, organizasyonun bu yıl 8 ülkenin 16 yaş altı milli takımlarının katılımıyla 20-25 Ocak 2014 tarihleri arasında Manisa ve ilçelerinde düzenleneceğini anımsattı.

Türkiye, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, ABD, Fransa, İskoçya ve Norveç takımlarının kupa için mücadele edeceğini söyleyen Koşar, Manisalılar'ın turnuvayı özlemle beklediğine, okullar tatil edilmeden önce yapılan maçları izleyen öğrencilerin yaşıtları olan milli futbolcuları izleme ve örnek imkanına kavuştuğuna dikkati çekti.

Turnuvayla ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile görüştüklerini de anlatan Koşar, "Fatih Terim de bu kupaya sıcak bakıyor. İleriki yıllarda turnuvanın formatını değiştirip daha da uluslararası bir hale getirmemiz gerektiğini görüştük" dedi.

Koşar, Terim'in turnuva kapsamında 22 Ocak'ta, tüm katılımcı ülkelerin katılımıyla düzenlenecek organizasyona da katılacağını sözlerine ekledi.

U16 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer ise katıldıkları son 2 yılda müsabakaların çok çekişmeli ve mücadeleci geçtiğini söyledi.

Tecimer, "Burada bizim için oyuncularımızın performansı çok önemli. Bu müsabakalarda ilk kez oynayan futbolcularımız olacak. Bunun yabancılığı yaşanabilir. Bunu saha içerisinde iletişim ve yardımlaşmalarıyla en kısa zamanda telafi edeceklerdir. İlk maçımızı Ukrayna ile oynayacağız, daha sonra Azerbaycan ve Yunanistan maçımız var. Tüm takımlara başarılar diliyoruz" diye konuştu.

U16 Milli Takımı Kaptanı Kadir Kaan Özdemir de Müsabakalara iyi hazırlandıklarını dile getirdi. Özdemir, diğer takımlara başarı dileyerek turnuvanın dostluk içerisinde geçeceğinden şüphesinin olmadığını vurguladı.

Basın toplantısı sonunda Koşar'a sürpriz yaş günü kutlaması yapıldı. Koşar, Tecimer ve Özdemir ile yaş günü pastasını kesti.

8 ülkenin katılacağı turnuva 20 Ocak Pazartesi günü başlayıp, 25 Ocak Cumartesi günü final mücadelesiyle sona erecek. Kupada A Grubu'nda Türkiye, Azerbaycan, Ukrayna ve Yunanistan, B Grubu'nda ise ABD, Fransa, İskoçya ve Norveç yer alacak. Gruplarını lider bitirecek ekipler finalde, ikinciler ise üçüncülük maçında karşılaşacak.

Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı, Salihli, Kula ve Soma ilçelerinde oynanacak grup maçlarının ardından final ve 3.'lük maçları Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mercedes-Benz Ege Kupası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement