MHK Danışmanı, Roberto Rosetti Olacak - Son Dakika
Spor

MHK Danışmanı, Roberto Rosetti Olacak

TFF, MHK Danışmanı olarak sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg yerine, İtalyan Roberto Rosetti'yi getirecek.

25.12.2015 15:12  Güncelleme: 15:22

TFF, MHK Danışmanı olarak UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg yerine, İtalyan Roberto Rosetti'yi getirecek.

ROSETTI İLE ANLAŞILDI

Türkiye Gazetesi yazarı Ömer Faruk Ünal'ın bugünkü yazısında yer alan bilgiye göre TFF, 2009 yılından bu yana Türk hakemlerine eğitim veren UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg'in sözleşmesini yenilemedi ve başka bir isimle anlaştı. O isim ise, İtalyan Roberto Rosetti.

UILENBERG TÜRK HAKEMLİĞİNE KATKIDA BULUNDU

Hollandalı Uilenberg, UEFA'daki ikili ilişkileri sayesinde Cüneyt Çakır gibi başarılı Türk hakemlerinin uluslararası arenada önemli görevler almasına büyük katkıda bulunmuştu.

UILENBERG, 7 YIL HİZMET VERDİ

Hollandalı UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg ilk defa Ocak 2009 kış seminerinde Türk hakemliğine eğitim vermeye başladı. Tam 7 yıldır hakemlerimizle birlikte. 7 yılda 5 farklı MHK ile çalıştı.

SEZON SONU SÖZLEŞMESİ DOLUYOR

MHK Başkanı, bir süre önce çıktığı bir televizyon yayınında Uilenberg'in sezon sonu sözleşmesinin bittiğini söylemiş, devam edecekleri yolunda bir işaret vermemişti.

UILENBERG GİDİYOR, ROSETTI GELİYOR

Jaap Uilenberg, 2009 yılından bu yana Türk hakemlerine eğitim veriyordu. Yeni dönemde Türk hakemliğinin eğitimi için ünlü İtalyan Roberto Rosetti ile anlaşma sağlandı. Hatta Antalya'daki (4-7 Ocak) seminerde hem Uilenberg hem de Rosetti birlikte olacaklar. Rosetti'nin şu anda UEFA hakem kurullarında görevi yok. Ancak marka bir isim ve henüz 48 yaşında.

2010 DÜNYA KUPASI'NDA ELEŞTİRİLMİŞTİ

Rosetti, 2008 Avrupa Şampiyonası Almanya- İspanya finalini yönetmişti. Aynı turnuvada Türkiye'nin unutulmayan Hırvatistan maçında düdük çalmıştı. Rosetti henüz 43 yaşında iken hakemliği bıraktı. 2010 Dünya Kupası'nda Arjantin'in Meksika'yı 3-1 yendiği maçta ağır eleştiriler almıştı. Carlos Tevez'in golünde bariz ofsaydı görmeyen yardımcısı yüzünden canı yanan İtalyan Rosetti, "Turnuva sırasında yaşanan sorunların bu kararı almamda bir etkisi olmadı." demişti.

5. VE 6. HAKEMLİK KALDIRILIYOR

Devre arasında başka radikal kararlar da bekleniyor. 5-6. hakemlik kalkıyor. İlk defa "ara klasman" gibi...

(Kaynak: Türkiye Gazetesi)

MHK Danışmanı, Roberto Rosetti Olacak

Son Dakika Spor MHK Danışmanı, Roberto Rosetti Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement