MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Okçuluk sporuyla tanıştıktan sonra başarılara imza atan bedensel engelli milli okçu Ömer Aşık, olimpiyat kotası almak istiyor.
Arkadaşıyla 16 yıl önce evlerinin balkonunda oyun oynarken yakınlarından geçen yüksek gerilim hattına arkadaşının attığı tel nedeniyle elektrik akımına kapılan ve daha sonra bedensel engelli olan Ömer Aşık (25), önüne çıkan tüm engelleri aştı.
Girdiği memurluk sınavını kazanan Aşık, mezun olduğu okulda santral memuru olarak çalışmaya başladı.
İşe gitmek için sabah evden çıkan Aşık, yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan otobüs durağına kadar engelli aracıyla gidiyor ve daha sonra bindiği otobüsle iş yerine ulaşıyor.
Aşık, okuldaki görevini yaptıktan sonra antrenman için Bolu Emniyet Müdürlüğüne ait spor salonuna giderek çalışmalara başlıyor.
Ömer Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kaza sonucunda 2 ayağını ve bir elini kaybettiğini belirterek, engeline rağmen hayata hiç küsmediğini ve sıkı sıkı sarıldığını anlattı.
Aşık, arkadaş çevresinin de kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını, yanlarından ayırmadıklarını dile getirdi.
Açıköğretim fakültesinden üniversiteye devam ettiğini söyleyen Aşık, 2013 yılında da okçuluğa başladığını aktardı.
Okçuluğa projeyle başladı
Okçuluğa, Bolu Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "Spor Engel Tanımaz" Projesi kapsamında başladığına dikkati çeken Aşık, "Polis memuru aynı zamanda da antrenörümüz Ahmet Soner Mersinli Bolu'da yaşayan engellileri bir nevi rehabilite amaçlı bir araya getirdi ama her zaman hocamızın bir hedefi vardı: 'mili takım.' Bu işi biz engelliler için meslek edindirmek istedi. Bunu da biz başardık." şeklinde konuştu.
Aşık, 2015 yılındaki Türkiye şampiyonasından sonra milli takıma seçildiğini hatırlatarak, daha sonra çeşitli başarılar elde ettiğini kaydetti.
Fransa'da nisan ayında Avrupa Şampiyonası düzenlendiğini ve orada da Avrupa ikincisi olduğunu belirten Aşık, "Okçuluk benim hayatımda çok şey değiştirdi. Yeni arkadaşlıklar yeni ortam okçuluk sayesinde Avrupa'yı ve oradaki engelli arkadaşların durumunu gördüm. Oradaki sporcuların hayatını gördüm." dedi.
"Bu işe heves olarak başladım ama şu anda artık benim mesleğim okçuluk." diyen Aşık, şunları kaydetti:
"Okçuluk sayesinde ben devlet sporculuğu kazandım. Bu çok büyük bir şey. Şu anki hedefimde 11-20 Haziran 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olan olimpiyat oyunları kota yarışmasında ülkemize olimpiyat kotasını kazandırıp, ülkemizi Brezilya'da temsil etmek istiyorum."
Engellilerin ailelerine de seslenen Aşık, engellilerin toplumun içine girmesi gerektiğini ifade etti.
"Başarılı bir sporcu oldu"
Oğlu ile gurur duyduğunu anlatan anne Şerife Aşık, oğlunun yaşadığı günleri şöyle anlattı:
"Evimize köyden misafir gelmişti. Onun çocuğu da vardı Ömer ilkokul 2'den 3'e geçmişti arkadaşı da orta birinci sınıra gidiyordu. Aslında onun aklı başındaydı. Balkonda duş setinin hortumu vardı onu arkadaşı uzatarak elektrik tellerine atmış. Biz yemek yiyorduk. Bir de baktık ki Ömer alev aldı. Ondan sonra Ömer'i içeri alarak hastaneye götürdük. Ankara'ya gönderdiler. 3 ay hastanede kaldık. Eve geldikten sonra sosyal yardımlaşmadan da gelenler oldu. Öyle böyle derken sabah okula götürdüm, akşam geri aldım. Hayata devam ediyor. Ben neden böyle oldum demiyor. Başarılı bir sporcu oldu. Allah razı olsun devletimizden."
Oğlunun çok çalışkan ve efendi olduğunu söyleyen Aşık, "Ömer, bizim her şeyimiz. Şimdi gidiyor 15-20 gün gelmiyor. İnşallah hedefindeki başarılara ulaşır. Ümidimiz var ve başarılı olmak için oğlum çok çalışıyor." dedi.
Son Dakika › Spor › Milli Okçu Ömer Aşık Yayını Olimpiyat İçin Geriyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?