Milli Okçulara Profesyonel Konsantrasyon Desteği - Son Dakika
Spor

Milli Okçulara Profesyonel Konsantrasyon Desteği

Milli Okçulara Profesyonel Konsantrasyon Desteği

Okçulukta dünya şampiyonluğu bulunan Aleyna Akçınar ile Avrupa üçüncüsü Betül Demir'e, performanslarını ve konsantrasyon sürelerini artırmak için nöroterapi desteği verilmeye başlandı Uzman Psikolojik Danışman Kılıççı: "Okçularımız nöroterapi sayesinde konsantrasyonlarını gerekli zamanda gerekli seviyede.

10.07.2014 11:58

Okçulukta dünya şampiyonluğu bulunan milli sporcular Aleyna Akçınar ile Avrupa üçüncüsü Betül Demir'e, performanslarını arttırmak için nöroterapi desteği verilmeye başlandı.

Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilciliği, bünyesindeki sporcuların performanslarını ve konsantrasyonlarını güçlendirmek için antrenmanların yanı sıra onlara nöroterapi desteği verilmesini sağladı.

Bu kapsamda, Fransa'da gerçekleştirilen Gençler Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda dünya şampiyonu, Slovenya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa şampiyonu olan Makaralı Yay Genç Bayan Milli Takımı sporcularından Aleyna Akçınar ile Slovenya'daki şampiyonada Makaralı Yay Genç Bayanlar kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan Betül Demir'e haftada 3 gün performans arttırımı için nöroterapi tekniği uygulanmaya başlandı.

Mersinli sporculara nöroterapi konusunda sponsor olan uzman psikolojik danışman Orhan Kılıççı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nöroterapi tekniğinin, sinirsel geri bildirim yoluyla beynin eğitimi anlamına geldiğini belirterek dünya genelinde çok sayıda profesyonel spor dalında bu sistemin yaygın biçimde kullanıldığını vurguladı.

Kılıççı, teknik sayesinde sporcuların performanslarında en tepeye çıkmalarını sağladıklarını ifade ederek, "Okçularımız nöroterapi sayesinde konsantrasyonlarını gerekli zamanda gerekli seviyede arttırmayı öğreniyor. Aleyna, normalde dikkatini en fazla 30 dakika verebilirken şimdi bu süreyi 1.5 saate çıkardı. Aleyna'nın ok atarken aklına birçok olumsuz şey gelebilir ama artık sağlıklı şeyler düşünüyor" dedi.

Seanslarda sporculara film seyrettirerek, ses ve görüntü oynamalarıyla beyindeki nöronlara "ayna tuttuklarını" kaydeden Kılıççı, tekniğin, sporcuların kişisel yaşamlarıyla kariyerleri arasındaki bağı daha iyi tutturmalarına olanak sağladığını da sözlerine ekledi.

Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve sporcuların antrenörü Aytekin Ataş ise okçuluk alanında son 3 yılda birçok başarı elde ettiklerini belirterek, "Bu teknik destekle sporcularımızın spor hayatı ile günlük hayatının daha düzenli gitmesini istedik. Öncelikle sporcularımızın psikolojik yönden güçlü olmalarını sağlamanın gerektiğini düşünüyoruz. Destekle ayrıca bilimsel veriler ışığında sporcularımızın performanslarını arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye'de okçuluk alanında nöroterapi tekniğini kullanarak bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcularıma göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı eğitimcilerimiz Orhan Kılıççı'ya ve Nurgül Aydın'a" teşekkür ediyoruz.

Milli okçu Aleyna Akçınar da seansların ardından konsantrasyonunda artış yaşadığını belirterek "Özellikle okul ve sınavlardan duyduğum kaygı nedeniyle huzursuzluk yaşıyordum. Şimdi ise 1,5 saat aralıksız çalışabiliyorum" şeklinde konuştu. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Okçulara Profesyonel Konsantrasyon Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement