Moyes'ten Futbolculara Uyarı - Son Dakika
Spor

Moyes'ten Futbolculara Uyarı

Moyes\'ten Futbolculara Uyarı

Şampiyonluk yarışında umudu kalmayan ve ligdeki kötü gidişi süren Manchester United'da menajer Moyes, futbolcularını sert bir dille eleştirirken yeni transfer Mata'ya da övgüler yağdırdı.

28.01.2014 18:11

Vidal Juve'den ayrılmıyor

Manchester United menajeri David Moyes, Juan Mata transferi ile başlayan yeniden inşa sürecinde takımda kimsenin yerinin garanti olmadığını söyledi ve performansı düşük kalan oyuncularına gözdağı verdi.

Bu konuda şimdiye kadarki en sert sözlerini sarf eden İskoç menajer, iyi performans göstermeyen futbolcularına oldukça sert uyarılarda bulundu. Anlaşılan David Moyes, kötü sonuçlara karşın kulüp yönetiminden aldığı desteğin somut karşılığını Juan Mata transferi ile gördüğünden beri biraz farklı konuşuyor ve eskiyi unutturmaya çalışıyor:

"Her oyuncuya oynama ve ne yapabildiğini gösterme fırsatı veriyorum. Sezonun ilk yarısında buna [oyunların performansına] bakmak için oldukça şansımız oldu. Oyuncular kendilerini göstermek zorundalar, eğer burada olmak ve formayı almak istiyorlarsa ne yapabildiklerini sahada göstermeliler."

Kötü çocuklar

Sezonun geri kalan bölümün birçok futbolcu, Manchester United formasıyla daha önce gösterdiği performansın gerisinde kaldı. Savunma tandeminde yer alan Rio Ferdinand ve Nemanja Vidic'ten başlayarak ellerine geçen şansları oldukça kötü değerlendiren Shinji Kagawa, Luis Nani ve Ashley Young gibi hücum oyuncuları, ön alanda oynayan yüksek kaliteli isimlerin yokluğunda kendilerinden bekleneni sahaya koyamadılar.

Rooney imzaya yakın

Orta sahada Paul Scholes'un boşluğu halen doldurulamazken, formayı yalnızca birkaç kez giyen ve halen sakat olan Marouane Fellaini şimdiye kadar beklentilerin yanına dahi yaklaşamadı. Genç oyuncular Tom Cleverley ve Phil Jones ise henüz as eleman olarak takımın yükünü çekemeyeceklerini gösterdi, sezon sonunda yüksek bedelli ilk transferin hedeflendiği mevkii olarak orta saha kesinleşti.

Nitekim takım bazen üzerlerinde herhangi bir beklenti bulunmayan veteranlar Ryan Giggs ve Darren Fletcher'ın ekstra katkısına muhtaç kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Sezon sonu kontratları bitecek olan Rio Ferdinand, Nemanja Vidic ve Patrice Evra ile masaya oturulması beklenmezken, sürekli İngiltere dışında maç izlerken görülen David Moyes alternatiflerini şimdiden hazır etmiş olabilir.

Mata'ya övgüler yağdırdı

Ayrıca kulübün daima yüksek hedefler için oynadığını ama şu sıralar bu noktada başarısızlık yaşadıklarını açıkça söylemekten çekinmeyen tecrübeli hoca, bu durumu tersine çevirmek için bir şeyler yapmak zorunda olduklarına dikkat çekti.

Yeniden inşa sürecinin Juan Mata'nın transferiyle henüz başladığını vurgulayan İskoç futbol adamı, İspanyol oyuncuya da yine övgüler yağdırdı:

"Önümüzdeki zamanda burada Juan (Mata) gibi futbolculardan daha çok olacak. Yazın da dediğim gibi, yalnızca en iyi oyunculara yönelmeliyiz ve Juan (Mata) bunlardan biri. İspanya'nın ve Premier League'in en iyilerinden; hangi takımın taraftarına sorarsanız sorun ona hayran olduğunu söyleyecektir."

Bu akşam evinde Cardiff City'i ağırlayacak olan Manchester United'da sakat olan Wayne Rooney ve Robin van Persie son idmanda takımla birlikte çalışırken, yeni transfer Juan Mata'nın ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Moyes'ten Futbolculara Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement