Muslera, Uruguay'ı İkiye Böldü! - Son Dakika
Spor

Muslera, Uruguay'ı İkiye Böldü!

Muslera, Uruguay\'ı İkiye Böldü!

İspanya-Uruguay maçında Uruguay kalesini koruyan Fernando Muslera'nın yaptığı kritik hata geceye damga vurdu.

07.02.2013 13:20  Güncelleme: 13:17

- SPORX - 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına hazırlık kapsamında oynanan İspanya - Uruguay maçında Uruguay kalesini koruyan Fernando Muslera'nın yaptığı kritik hata geceye damga vurdu.

Karşılaşmanın 16. dakikasında Cesc Fabregas'ın attığı golde kritik bir hata yapan Muslera'ya Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez sahip çıktı. Uruguaylı taraftarlar ve basın ise Fernando Muslera'nın yerine yedek kaleci Martin Silva'ya şans verilmesi gerektiği yönünde görüş bildiriyor. İspanya karşısında alınan 3-1'lik yenilginin ardından mağlubiyetin faturasını Uruguay savunmasında görev yapan Diego Godin, Diego Lugano, Martin Caceres ve Maxi Pereira dörtlüsüne çıkartan Uruguay basını, Muslera'nın ise Şili maçında da aynı hatayı yaptığının altını çizdi. Güney Amerika Elemeleri'nde de oynadığı son 5 maçta kalesinde 16 gol gören Muslera'nın bu istatistik ile karşı karşıya kalmasının en önemli nedeni olarak 'savunma' kurgusu gösteriliyor. İspanya karşısında da alınan mağlubiyetin ardından açıklamaların ardından açıklamalarda bulunan Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez de Uruguay basını ile aynı görüşte...

TABAREZ FATURAYI ÇIKARTTI: 'SAVUNMA' İspanya karşısında savunmada hata yapma gibi bir lükslerinin olmadığını belirten Tabarez, "Bir makineye karşı mücadele ettik ve maçtan önce de yaptığımız konuşmalarda hata yapma lüksümüzün olmadığını biliyorduk. Hiçbir takım yenilmez değildir ancak İspanya'nın kadro gücü ve son dönemdeki performansı ortada. Savunma bölgesinde basit hatalar yapıyoruz ve bu hataları düzeltmek zorundayız. İspanya'ya karşı oynuyorsanız, özellikle defans hattında hata yapmamak zorundasınız" dedi.

MUSTAFA DENİZLİ -13 EYLÜL 2011 -

İSTANBUL BŞB - G.SARAY MAÇI SONRASI..

Fernando Muslera'nın sarı-kırmızılı formayı giymeye başladığı ilk dönemde, özellikle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yediği gol çeşitli tartışmaları da beraberinde getirmiş ve en dikkat çekici yorum da Mustafa Denizli'den gelmişti.

Denizli, Muslera'nın topları sürekli sektirmesinin temel nedeni olarak Uruguaylı kalecinin ellerinin küçük olmasına bağlamış ve; "Muslera gerçek konsantrasyonu yüksek bir kaleci. Kalecilikte zaman zaman bu tarz hatalar olabilir ancak bir kaleci gelen topları sürekli sektiriyorsa ya elleri küçüktür ya da pozisyon almakta sıkıntı yaşıyordur" demişti.

Muslera'nın Şili karşısında yediği gol

%%EMBEDVIDEO_7994%% URUGUAYLI TARAFTARLAR NE DİYOR? DORIO THEO: İspanya karşısında savunma korkunçtu, Muslera'nın yediği bir gol de hatası vardı ancak daha önceki savunma performanslarımızda belli. Sanırım savunma kurgusunda yapılacak değişiklikler bizim işimize yarayacaktır. Martin Silva'ya kalede şans verilebilir, Godin de aynı şekilde kadronun dışına çıkabilir. JORGE LORENZO: Bizim bu oynadığımız futbol değil. Hem elemelerde hem de Konfederasyon Kupası'nda iyi sonuçlar alabilmemiz için takım iskeletinde değişiklik yapılması lazım. Muslera'nın top hakimiyeti kötü ancak bu bizim takımımızın temel sorunu değil. Buna rağmen kalede Martin Silva'ya da şans verilmeli. ALVARO LANGENHIN: Aslına bakarsanız bu takımda sadece bir kaç değerli oyuncu var. İspanya karşısında kötü bir maç çıkarttık ancak bu sadece bir hazırlık maçı. Elemelerdeki performansımızı düzeltmek ve Konfederasyon Kupası'nda hedefe ulaşmak için savunmamızı toparlamalı, yeni isimlere şans vermeliyiz. Muslera iyi bir kaleci ancak kesinlikle Martin Silva'ya da şans verilmesi gerekiyor. GABRIEL MENDEZ: Uruguay'ın maçlarını artık seyretmek istemiyor. Son bir yıldır kötü giden bir şeyler var ve bu duruma Tabarez'in müdahele etmesi gerekiyor. Takımda yeni oyuncularımıza ihtiyacımız olduğunu gören bir tek ben değilim heralde. DANIEL FERNANDEZ: Burada sadece konuşarak Muslera'yı kötülemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Muslera istikrarlı bir kaleci ve savunmada yapılan hataların bedeli ödemek zorunda kalıyor. Milli takımlarda istikrar çok önemli, Muslera'nın da bu istikrarı sağladığını söyleyebilirim.

HABER: Fatih ŞAMLIOĞLU

Muslera'nın İspanya karşısında yediği gol

%%EMBEDVIDEO_7996%%

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Muslera, Uruguay'ı İkiye Böldü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement