"Nasri Gelmek İsterse Neden Olmasın" - Son Dakika
Spor

"Nasri Gelmek İsterse Neden Olmasın"

"Nasri Gelmek İsterse Neden Olmasın"

Göztepe'nin Fransız orta saha oyuncusu Yoan Gouffran, Galatasaray'da forma giyen vatandaşı Gomis'in bir golcünün sahip olması gereken tüm özellikleri taşıdığını söyledi.

19.01.2018 11:20

Gouffran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Türkiye'de forma giyen  Fransız futbolcular içinde en iyi Gomis'i tanıyorum. Kendisi çok golcü bir  oyuncu. Gomis ile Fransa'da karşılıklı oynadık. Orada da çok gol attı. Her sezon  ortalama 20 gol atıyor. Gomis'in karakterinde gol var. Galatasaray'da da çok iyi  bir performans sergiliyor." dedi.
Gomis'in gol krallığı yarışında iddialı konumda bulunmasının kendisini  şaşırtmadığını söyleyen Gouffran, "Bu başarısı beni hiç şaşırtmıyor. Çünkü çok  çalışkan bir oyuncu. Ayrıca özel bir hoca ile çalıştığını da biliyorum."  ifadelerini kullandı.
"Fenerbahçe karşısında takım ruhumuza güveniyoruz"
Gouffran, Süper Lig'in ikinci yarısındaki ilk rakipleri Fenerbahçe ile  zorlu bir maça çıkacaklarını söyledi.
Kadıköy deplasmanında kazanmak için mücadele edeceklerini aktaran  Fransız futbolcu, "Tabii ki zor bir maç olacak. Bugüne kadar takım ruhumuz bize  çok katkı sağladı. Fenerbahçe karşısında da takım ruhumuza güveniyoruz."
"Arsenal'e gitmeyerek doğru bir tercih yaptım"
Gouffran, 10 yıl önce Caen'da çıkış yakaladığı dönemde Bordeaux ve  Arsenal'den transfer teklif aldığını, tercihini ise Fransız ekibinden yana  kullandığını söyledi.
Bordeaux'un transferi için daha ısrarcı taraf olduğunu anlatan 31  yaşındaki futbolcu, "Bordeaux'un o dönemde teknik direktörü Laurent Blanc'dı. Bu  da tercihim de çok etkili oldu. Arsenal'e gitmeyerek doğru bir tercih yaptım.  Bordeaux'daki ilk senemde Fransa şampiyonu olduk. O zaman transfer olsaydım  Arsenal'de oynamayabilirdim, çünkü çok iyi oyunculara sahiptiler ve ben de henüz  21 yaşındaydım." yorumunu yaptı.
"Nasri gelmek isterse neden olmasın"
Fransa Milli Takımı'nın genç yaş kategorilerinde forma giyen Gouffran,  A Milli Takım'da oynayamamasını ise şöyle açıkladı:
"Orta sahanın solunda oynuyordum ve o bölgede çekişme çok fazlaydı.  Ribery ve Nasri gibi oyuncular vardı. Orada seçilmek biraz daha zordu. Ribery 21  Yaş Milli Takımı'nda oynarken ben 19 Yaş Altı Milli Takımı'ndaydım. Ribery, A  Milli Takıma yükselince beni onun yerine 21 Yaş Altı takımına almışlardı. Orada  Nasri ile birlikte oynadık. Nasri, çok takdir ettiğim ve yetenekli bir oyuncu."
Gouffran, " Antalyaspor'dan ayrılması gündemde olan Nasri ile yıllar  sonra bu kez Göztepe'de birlikte oynamak ister misin?" sorusuna, "Açıkçası  Türkiye'de çok fazla görüşmedik. En son onlara karşı oynadığım maçta karşılaştık.  Nasri gelmek isterse neden olmasın. Nasri, gerçekten müthiş bir oyuncu." yanıtını  verdi.
"Şampiyonluk kolay değil"
Yıllar sonra Süper Lig'e dönen Göztepe'de sezon başında hedefin ligde  kalmak olduğunu vurgulayan Gouffran, şampiyonluk şansları hakkında şu yorumu  yaptı:
"Açıkçası şampiyonluk kolay değil fakat bizim hedefimiz her zaman  kendimizi geliştirip ligi en üst sırada bitirmek. Buraya geldiğimde sezon sonu  için hedefimiz ligde kalmaktı. Ama çok iyi bir performans gösterdik ve ilk yarıyı  6. bitirdik. İkinci yarıda da yaptıklarımızın üstüne koymak ve ligi en iyi yerde  bitirmek istiyoruz"
Fransız oyuncu, ligin ilk yarısında beklentilerin altında kalmasıyla  ilgili olarak ise, "Umarım ikinci yarı daha iyi olacak, ben öyle olacağına  inanıyorum. Buraya geldiğimde fiziksel olarak hazır değildim ve uzun süredir  antrenman yapmamıştım ve akabinde bir sakatlık geçirdim. Şu an kendimi çok iyi  hissediyorum. İkinci yarıda daha iyi bir performans sergileyerek Göztepe'ye katkı  sağlayacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.
"Sabri'nin bize attığı golü hatırlamıyordum"
Yoan Gouffran, 2008-2009 sezonunda Bordeaux forması giydiği dönemde  UEFA Kupası 3. turunda Galatasaray'a elendikleri eşleşmeyle ilgili olarak ise  şöyle konuştu:
"Galatasaray'a karşı Bordeaux'da oynadığımız 0-0'lık maçı  hatırlıyorum, İstanbul'daki 4-3'lük maçı ise çok fazla hatırlamıyorum. Hatta  Enes, Galatasaray deplasmanına giderken Sabri'nin o maçta bize gol attığından  bahsetti. Ben de şaşırdım, Sabri'nin bize attığı golü hatırlamıyordum, sonra  izledim. O zaman da Galatasaray'da iyi futbolcular vardı. Sabri'nin adını  biliyordum, o zaman A Milli Takım'da da oynuyordu."
Gouffran, son olarak Süper Lig'in ilk yarısında en beğendiği  oyuncuları, Younes Belhanda, Bafetimbi Gomis, Cenk Tosun ve Talisca olarak  açıkladı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Nasri Gelmek İsterse Neden Olmasın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement