Neden Bizim Mesut'umuz Yok - Son Dakika
Spor

Neden Bizim Mesut'umuz Yok

Neden Bizim Mesut\'umuz Yok

İtalyan Spor Yazarı Marcello Ciriello, Mesut Özil'i örnek göstererek, "Bizim de Türk-İtalyan örneğimiz olabilirdi" yorumunu yaptı.

25.06.2010 13:27  Güncelleme: 14:18

İl Messaggero gazetesinin yazarı Marcello Ciriello, Mesut Özil'i örnek göstererek, "Bizim de Türk-İtalyan örneğimiz olabilirdi" yorumunu yaptı.

GÜNEY Afrika'da Yaprak Dökümü sürüyor. 2006'nın finalisti Fransa'nın ardından, turnuvaya erken veda eden son şampiyon İtalya kan ağlıyor. F Grubu'ndaki son sınavında Stoch'lu, Vittek'li Slovakya ile karşılaşan Gök Mavililer, rakibine 3-2 yenilince rüyadan çabuk uyandı.

Ankaragücü'nde forma giyen Vittek'in fileleri 2 kez havalandırdığı, F.Bahçe'nin yeni transferi Stoch'un 90 dakika başarıyla forma giydiği, Beşiktaşlı Holosko'nun yedek kulübesinde beklediği Slovakya'nın son saysı Kopunek'ten gelirken, son dakikalarda Di Natale ve Quagliarella ile tabelayı değiştiren İtalya turnuvayı maç kazanamadan 2 puanla tamamladı.

Milli takımlarının gruptan çıkamaması nedeniyle büyük şok yaşayan İtalyanlar, Almanya'yı zaferden zafere taşıyan Mesut Özil'i örnek gösterip, "Neden bizim Mesut'umuz yok" demekten kendilerini alamadılar. İl Messaggero gazetesi yazarlarından Marcello Ciriello, maçtan sonraki yorumu bir hayli ilgi çekiciydi:

"Hepimiz Mesut Özil adlı bir Türk gurbetçi oğlunun Almanya'yı nasıl gruptan çıkarttığını gördük. Neden bizim bir Türk-İtalyan oyuncumuz yok. Hayır devşirme Arjantinli Camorenesi'den söz etmiyorum. Aslında var da Lippi'nin umurunda olmadı. Mario Ballotelli de bizim Türk-İtalyan örneğimiz olabilirdi. Ama o İtalya'da kaderiyle baş başa bırakıldı. Bir kenara itildi. Yerine gidenleri gördük. Şampiyon unvanını acı şekilde yitirdi. Yazık."

İTALYANLAR HEZİMETE NE DEDİ?

Giuseppe Bergomi

( Sky TV yorumcusu)

Ruh kalmamış

En acı akşam. Her yönden kötüydük. Ruh desen maç başlamadan yitirilmiş. Rakibe daha ilk dakikalarda boyun eğilmiş. Üç maçta galibiyet almadığı gibi Lippi ve talebeleri bunu hak etmedi. Eve dönüyoruz. Son dakikada dua etmekten başka çare yoktu. Onu da yaptık ama olmadı.

Paolo Rossi (Eski milli golcü)

İnanmadılar

Yenilgiyi fazlasıyla hak ettik. Slovakya ilk yarı farkı yakalayabilirdi. Ancak ikinci yarıda Pirlo girince biraz kıpırdadık. Belki bir mucize bile olurdu. Ama futbolcular ona bile inanmadılar.

Gianluca Vialli (Sky TV yorumcusu)

Tanıyamadım

Bu tanımadığımız, alışık olmadığımız bir İtalya'ydı. Dünya Kupası tarihinde hiç galibiyet almadan grup sonuncusu olarak bitirdi. Böyle taçtan gol yersen evine çabuk gidersin.

Marcello Lippi (İtalya'nın hocası)

Ölesiye üzgünüm

Ölesiye üzgünüm. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Herkesten özür diliyorum. Bize yakışmadı. Bir İtalyan kulübünün (Inter) Şampiyonlar Ligi'ni yerli futbolcu olmadan kazanmasının acısını çekiyoruz.

RAI:

Lippi'ye hiç yakışmadı

Lippi, Slovakya'nın hocası Weiss'in elini sıkmadı. hiç yakışmadı. Hele bir İtalyan'a hepten yakışmadı. Yazık.

Marco Tardelli (Sky TV yorumcusu)

Elenmeyi hak ettik

Takımda kalite yok, oyun düzeni yok. Takımda en önemlisi lider yok. Buna rağmen dualarımızla birlikte az daha yolumuza devam edecektik. Biz elenmeyi hak ettik.

Luca Marchegiani (Sky TV yorumcusu)

Bacakları titriyordu

Daha ısınırlarken bacakları titriyordu. Korku vardı, panik vardı ve bunun nedeni takımın böylesine bir maça iyi hazırlanamaması. Nitekim feci bir ikinci yarı oynadık. Slovakya farka giderdi.

Gattuso:

Utanç şövalyesiyiz

BİZE dört yıl önce çalışma şövalyeliğini verdiler. Şimdi evedönüyoruz. Bu kez utanç şövalyeliğini verecekler. Bu kadar mı kötü oynanır!

Kaleci Buffon:

Kahraman bırakmadık

Eve dönmemiz normal. 2006 ile 2010 arasındaki fark, Totti ve Del Piero gibi birçok oyuncunun burada olmaması. İtalya'da hiçbir kahraman bırakmadık. Tablo bundan ibaret.

DÜNYA BASINI NE DEDİ?

Dişsiz İtalya bedelini ödedi!

AFP:Dişsiz İtalya, yetenek fakirliğinin bedelini ödedi.

REUTERS: Bir Dünya Kupası'nda ilk kez önceki kupanın iki finalisti gruptan çıkamıyor.

BBC: Şok yenilgi İtalya'yı dışarıda bıraktı.

ESPN: Arrivederci!

L'EQUİPE: Fransa'dan sonra İtalya da cehennemi gördü

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Neden Bizim Mesut'umuz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement