Ölüm Zirvesine Tırmandı - Son Dakika
Spor

Ölüm Zirvesine Tırmandı

Ölüm Zirvesine Tırmandı

Milli dağcı Tunç Fındık, Pakistan’da şimdiye kadar zirvesine çıkmayı deneyen 330 dağcıdan 80'nin öldüğü K2'de yaşadıklarını Bursalı meslektaşlarıyla paylaştı.

25.03.2014 11:33

Milli dağcı Tunç Fındık, Pakistan'da şimdiye kadar zirvesine çıkmayı deneyen 330 dağcıdan 80'nin öldüğü K2'de yaşadıklarını Bursalı meslektaşlarıyla paylaştı.

Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu tarafından Dernekler Yerleşkesi Konferans Salonun'da düzenlenen panele Bursa'da bulunan profesyonel ve amatör dağcılar büyük ilgi gösterdi. Bursalı dağcılar, dünya çapında başarılara imza atan milli dağcı Tunç Fındık'ın tırmanış esnasında yaşadığı zorlukları nasıl aştığını can kulağıyla dinledi. Pakistan'daki K2 dağında yaşadıklarını görüntülü paylaşan Fındık, "K2, hem iklimi, hem de tırmanış zorlukları açısından yeryüzündeki en zor dağlardan bir tanesidir. K2'nin zirvesine çıkan yaklaşık 330 dağcıdan 80'i öldü. Yani zirveye çıkmak isteyen 3 kişiden 1'nin ölmesiyle meşhur bir dağ olduğunu herkes biliyor. K2 zirvesine çıkmak 60 gün sürdü. Dağın tabanına ulaşabilmek için sadece 125 kilometre yürüdük. Çığ altında kalma ve buzul çatlaklarının verdiği tehlike ile çok zor bir tırmanışı başarı ile tamamladık. Dağcılık hayatımın en güzel tırmanışlarımdan biri olduğunu söyleyebilirim. Dağcılık keyifle yapılması gereken bir spor olmalıdır. Herkesin ekstrem tırmanış yapması şart değil. Herkesin kendine uygun dağcılık dünyasında bulabileceği bir ayar vardır. Dağcılık insanın kendi sınırlarını öğrendiği çok asil ve güzel bir spordur" dedi.

TERÖR SALDIRISINDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

11 kişinin öldürüldüğü terör saldırısı sırasında Pakistan'ın en yüksek, dünyanın ise en yüksek dokuzuncu zirvesi olan Nanga Parbat'ta olan Fındık, deneme tırmanışı için kamp alanından ayrıldığı için hayatta olduğunu söyledi.

Bursa'da yaşayanların çok şanslı olduğunu ifade eden Fındık, tırmanış ve dağcılık sporu için çok iyi bir şehirde bulunduklarını belirtti.

Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu yöneticileri, 23 Mart'ta doğan Tunç Fındık'ın doğum gününü kutlarken, kendisine çiçek ve hediyeler vererek teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ölüm Zirvesine Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement