
HABER/ ANALİZ: Serkan AKKOYUN
İspanya Birinci Ligi La Liga'da forma giyen dört Türk oyuncunun memleketlerinin takımlarının durumları işte böyle. Bayrampaşalı Arda Atletico Madrid'de, Malatyalı Hamit Real Madrid'de bir başka Malatyalı Mehmet Topal Valencia'da, Kırşehirli Nuri Şahin ve Zonguldaklı Mesut Özil de Real Madrid'de 17 hafta boyunca ter döktüler. Real Madrid'deki Türk fazlalığı, zaten gözümüzün sürekli üzerinde olduğu Madrid ekibine daha bir gönülden bakmamıza neden olurken, 'içimizdeki Katalanlar'ın da "5 değil de 3 atalım" bari demesine imkan tanıdı.
NURİ HALA DENENİYOR
Hamit Altıntop ligde toplamda sadece 18 dakika formasını giydiği Real adına 1 de gol kaydederken memleketlisi Mehmet Topal pek istikrarlı olarak forma giyemese de Valencia'ya kendisini kabul ettirdi. Sezon başında yaşadığı ciddi sakatlık nedeniyle büyük güç kaybına uğrayan ve forma şansı varsa da yitiren Nuri ise -göreceli- önemsiz maçlarda takıma adapte edilmeye çalışıldı Jose Mourinho tarafından.
Nuri ve Hamit'e göre Madrid ekibinde daha 'tecrübeli' olan Mesut Özil ise özellikle Barcelona maçının ardından zor günler geçirdi. Maçı 3-1 kaybeden Real'de Mesut'ta kötü performansı ile sorumlulardan birisi olarak tutuldu ve Kaka'nın sakatlıktan çıkıp form tutmasıyla beraber adı da transfer dedikodularına karışmaya başladı. Angel Di Maria'nın 13 tane ile başı çektiği asist krallığı listesinde üç Barça'lının (Messi-9, Dani Alves-7, Xavi-7) ardından 6 tane ile beşinci sırada yer alan Mesut'un ikinci göstereceği performans belki de Madrid ekibindeki geleceğini belirleyecek.
PEKİ YA ARDA TURAN
Aylık 3.750 Türk Lirasına (o zaman iyi paraydı herhalde 1961'den bahsediyoruz) Palermo'ya imza atan Metin Oktay gibi ayrılmasa da, onun giydiği formayı sırtından çıkararak ve sürekli onunla kıyaslanarak ayrıldı sezon sonunda Galatasaray'dan Arda Turan. Kimileri kızdı kimileri gurur duydu ancak Madrid ekibinin formasını giydiği hemen hemen her maçta terinin son damlasına kadar hakkın verdi. Futbol mentalitesi olarak sürekli kazanma ve hırsa odaklı bir futbolcu tipi olan Arda kısa bir dönem eleştiri alsa da yeniden yapılanmaya giden ve önemli transferler yapan takımın, takım olarak başarısızlığı arasında tabir-i caizse yanan yaş durumunda kaldı.
BİR BAKIŞTA DİKKAT ÇEKEN...
La Liga artık öyle bir hale geldiki bizimkilerden bahsetmekten diğerlerine fırsat kalmadı. Adıyla andıran, Bizimkiler dizisindekiler misali Cemil Arda'yı, Sabri Bey Mehmet'i, Kapıcı Cafer Nuri'yi, Katil Hamit'i Alamancı Mesut'u bir kenara bırakalım ve biraz da ligin yerlilerine değinelim.
İsim olarak bakıldığında hiçbir 'başarılı' etkisi yaratmasa da kadrosunda Arouna Kone, Asier Del Horno, Xavi Torres, Wellington Silva ve tecrübenin İspanyolca karşılıklarından ikisi Juanfran (evet, Beşiktaş'ta da oynayan) ve Sergio Ballesteros'u bulunduran Levante, uzunca bir süre ligi zirvede götürdü. Real Madrid'e ligdeki iki yenilgisinden birisini tattırdığında bu takımda iş olduğu kendini belli etmişti zaten. İlk haftası oynanmayan La Liga'da 17 hafta sonunda dördüncü sıraya kurulmasının ve beşinci Osasuna'ya dört puan fark atmasının tesadüfi olmadığını kanıtlamak ikinci devre de tamamen onların elinde.
RAKAMLARLA LA LIGA
1 Gol krallığında 17 golle ikinci sırada bulunan Lionel Messi'nin penaltıdan kaydettiği gol
5 Real Betis'li Ruben Castro'nun takımı adına kaydettiği gol sayısı. Gollerin hepsi de Betis'in maçlardaki ilk golü...
8 İlk devrenin maç sonuna eklenen en uzun uzatma dakikası (Barcelona - Sevilla)
10 Lig sonuncusu Zaragoza'nın yenilgi sayısı
32 İkinci sıradaki Barcelona ile üçüncü Valencia arasındaki averaj farkı
60 Lig'in en çok sarı kart gören ekibi Getafe'nin gördüğü sarı kart sayısı
163 La Liga'da faal olarak forma giyen en golcü oyuncu olan David Villa'nın gol sayısı
Son Dakika › Spor › Ooo Ooo Lejyonerler ve La Liga - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?