Orduspor, Cuper ile Umduğunu Bulamadı - Son Dakika
Spor

Orduspor, Cuper ile Umduğunu Bulamadı

Orduspor, Cuper ile Umduğunu Bulamadı

Orduspor, geçen sezon devre arasında takımın başına getirdiği Arjantinli teknik direktör Hector Cuper ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

15.04.2013 15:59  Güncelleme: 16:03

Orduspor, geçen sezon devre arasında takımın başına getirdiği Arjantinli teknik direktör Hector Cuper ile umduğunu bulamayarak yollarını ayırmak zorunda kaldı.

2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig'e yükselen ve geçen sezon 26 yıllık aradan sonra ligde mücadele etmeye başlayan mor-beyazlılar, söz konusu sezonun devre arasında istifa eden Metin Diyadin'in yerine göreve getirdiği Cuper ile başarılı bir grafik sergileyemedi.

Cuper yönetiminde geçen sezon ligi 42 puanla 14'üncü sırada tamamlayan Karadeniz ekibi, bu sezon ise 29'uncu hafta sonunda elde ettiği 29 puanla 17'nci sırada yer alarak düşme hattında bulunuyor.

Hector Cuper ile 3 sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma hedefi belirleyen mor-beyazlı takım, ikinci sezonunda aldığı sonuçlarla düşme mücadelesinde kendini bulurken hedefinden de oldukça uzaklaştı.

-Toplam 46 lig maçına çıktı-

Ligin 29'uncu haftasında deplasmanda Trabzonspor karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Cuper, Orduspor'un başında 46 lig maçına çıktı. Bu maçlarda sahadan 12 galibiyet, 18 beraberlik, 16 mağlubiyet alarak ayrılan mor-beyazlılar, 54 puan toplama başarısı gösterdi.

Cuper'li Orduspor, söz konusu maçlarda 47 gol atarken kalesinde 53 gol gördü.

-İlk sezonda 17 maçta 25 puan topladı-

Arjantinli teknik adam yönetimindeki Orduspor, geçen sezon devre arasından sonra 17 lig maçında 6 galibiyet, 7 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak 25 puan topladı.

Cuper döneminde bu sezon daha başarısız bir grafik sergileyen mor-beyazlılar, ligde oynadığı 29 karşılaşmada 6 galibiyet, 11 beraberlik, 12 mağlubiyet ile 29 puan topladı.

-Deplasmanda sadece 1 kez kazandı-

Karadeniz ekibi, Cuper ile 23 deplasman maçında tek galibiyet elde ederken 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet ile 13 puan topladı.

Geçen sezon 8 deplasman maçında 1 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Orduspor, bu maçlarda 6 puan topladı.

Bu sezon ise ligde 15 deplasman maçında 7 beraberlik, 8 mağlubiyet alan mor-beyazlılar, galibiyet yüzü göremeyerek 7 puan toplayabildi.

Cuper'li Orduspor, ligde tek deplasman galibiyetini geçtiğimiz sezonun 22. haftasında 1-0'lık sonuçla Eskişehirspor karşısında aldı. - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Orduspor, Cuper ile Umduğunu Bulamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement