Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Adana'da Başladı - Son Dakika
Spor

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Adana'da Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sporcuların kortej yürüyüşü Dilek Sabancı'nın konuşması Boş tribünler Halk oyunları ve jimnastik grubunun gösterileri Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Adana'da başladı Türkiye Onursal Başkanı Sabancı: "Bu çocuklara fırsat verildiği takdirde, hayatı ve oyunu nasıl güzelleştirdiklerini görünce gelecek için umutla doluyoruz" Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Adana'da düzenlenen açılış töreniyle başladı.

03.03.2016 18:15

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sporcuların kortej yürüyüşü

Dilek Sabancı'nın konuşması

Boş tribünler

Halk oyunları ve jimnastik grubunun gösterileri Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Adana'da başladı

Türkiye Onursal Başkanı Sabancı:

"Bu çocuklara fırsat verildiği takdirde, hayatı ve oyunu nasıl güzelleştirdiklerini görünce gelecek için umutla doluyoruz"

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Adana'da düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tören, sporcuların kortej yürüyüşüyle başladı.

Törende konuşan Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, oyunların 33 yıl önce toplumdaki özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri kapalı kapılar ardından çıkarmak adına hayata geçirildiğini söyledi.

Bu özel çocukları sosyal hayatın içine çekebilmeyi hedeflediklerini ifade eden Sabancı, "Yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ne mutlu ki bize, aradan geçen 33 yılda kocaman ve sevgi dolu bir aile olmayı başardık" diye konuştu.

Dilek Sabancı, "Hayat birlikte, oyun birlikte" sloganını kendilerine çatı yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu çocuklara fırsat verildiği takdirde, hayatı ve oyunu nasıl güzelleştirdiklerini görünce gelecek için umutla doluyoruz. Burada 2 gün boyunca özel sporcularımızın başarma azmine tanıklık edecek, onları izlerken ne kadar güçlü ve istekli olduklarını göreceksiniz. Başardıklarında yaşadıkları mutluluğu inanıyorum ki siz de hissedeceksiniz."

Sabancı, salonda koltukların büyük kısmının boş olduğunu da belirterek, oyunlara ilgisiz kalınmasından yakındı.

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ve ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan'ın da birer konuşma yaptığı tören, halk oyunları ve dans gösterisiyle devam etti.

Oyunlar kapsamında Adana ve çevresindeki 7 ilde bulunan zihinsel engelli çocuklar atletizm, futbol, yüzme ve masa tenisi branşlarında yapılacak müsabakalara katılacak.

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Adana\'da Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Adana'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement