Pistorius Davasına Apple da Dahil Oldu - Son Dakika
Spor

Pistorius Davasına Apple da Dahil Oldu

Pistorius Davasına Apple da Dahil Oldu

Oscar Pistorius’un davasını soruşturan savcılar, Apple’ın kapısını çaldı.

27.02.2014 13:47

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı kasten öldürmek suçuyla tutuksuz yargılanan ampute atlet Oscar Pistorious davasında ilginç bir gelişme yaşandı.

Soruşturmanın savcıları, maktul Steenkamp’ın telefonundaki bütün dijital verilerin silindiği gerekçesiyle Apple’a başvurdu. Savcılar, Steenkamp’ın iCloud, iMessage, e-posta ve her türlü konuşmasını Apple’ın kendilerine sağlamasını istiyor.

Pistorius’un telefonundaki birçok kayıtın da silindiğini söyleyen savcılar, Güney Afrikalı sporcunun Apple şifresini yanlış söylediğini iddia ediyor. Avukatlar ise bunun doğru olmadığını, geçtiğimiz Haziran’da her türlü bilginin polislerle paylaşıldığını savunuyor.

Ulusal Savcılık Müdürlüğü bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, bünyelerindeki en bilişim uzmanlarının Pistorius’un iTunes hesabına sağlıklı olarak ulaşamadığını belirtti.

Kız arkadaşını öldürmekle yargılanan Oscar Pistorius’un davası 3-20 Mart tarihleri arasında görülecek. Güney Afrikalı atlet, geçen Şubat’ta tutuksuz yargılanmak üzere 110 bin dolarlık kefaletle serbest kalmıştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Pistorius Davasına Apple da Dahil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement