Portekiz'de 'Altın' Günü - Son Dakika
Spor

Portekiz'de 'Altın' Günü

Portekiz\'de \'Altın\' Günü

Portekiz'de düzenlenen 41. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türkiye'nin ilk altın madalyaları Eray Şamdan ile Ali Sofuoğlu'ndan geldi.

09.02.2014 14:25

Portekiz'de düzenlenen 41. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türkiye'nin ilk altın madalyaları Eray Şamdan ile Ali Sofuoğlu'ndan geldi. Ahmet Uygur gümüş, Deniz Atak ise bronz madalya kazandı.

Portekiz'in Lizbon kentinde Meo Arena'da gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününü iki gümüş, üç bronz ile kapatan Türkiye, ikinci gün hanesine iki altın, birer gümüş ve bronz madalya yazdırdı. Milliler, ikinci günün sonunda ise toplamda 2 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazanmış oldu.

Meo Arena'da yapılan şampiyonadaki ilk altın madalyamız 21 yaş altı katada Ali Sofuoğlu'ndan geldi. İlk turu bay geçen Ali, son Dünya ikincisi Fransız Enzo Montarello ile; yarı finalde Portekizli Luis Silva'yı 4-1'lik skorlarla geçerek finale yükseldi. 2013'te Konya'da düzenlenen Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası genç erkekler kata finalinde kaybettiği Rus Maksim Ksenofontov'la finalde karşılaşan Milli sporcu, rövanşı 5-0 ile alarak Avrupa Şampiyonu oldu. Bu başarısı ile şampiyona tarihine geçen Ali Sofuoğlu, son 5 şampiyonanın tamamında yer aldığı finallerde üçüncü altın madalyasını kazandı.

İKİNCİ GÜNÜN İLK MADALYA RENGİ BRONZ OLDU

Genç kadınlar kata yarı finalinde karşılaştığı Belaruslu Maryia Fursava'ya 3-2 kaybederek repesaj finaline oynayan Deniz Atak, Alman Sophia Graf'ı 4-1 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Ümitlerde Dünya üçüncülüğü ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan Milli sporcu, gençler kariyerine de iyi bir başlangıç yaparak en önemli başarısını elde etmiş oldu.

ERAY'DAN TARİHİ PERFORMANS

Şampiyonanın ikinci gününde sporseverler, genç sporcu Eray Şamdan'ın Avrupa şampiyonluğu yolundaki müthiş performansına tanıklık etti. Genç erkekler 55 kilodaki madalya mücadelesine Portekizlileri üzerek başlayan Eray, Hugo Macedo'yu 6-0, ikinci turda İrlandalı Jack Barrett'i de 8-0 ile geçti. Çeyrek finalde Slovak Blaz Hribovsek'i 7-0 mağlup edip Macar Balint Ardai ile final mücadelesi veren Milli sporcu, bu müsabakayı da 8-0 kazanarak Azeri Ulvi Gurbanov ile altın madalya mücadelesi verdi.

Finale kadar rakiplerine ezici üstünlük kurarak puan vermeyen Eray, İspanya'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda 2-0 yenildiği Gurbanov'dan rövanşı aynı skorla alarak ümitlerden sonra gençlerde de Avrupa şampiyonu oldu.

AHMET UYGUR HAKEMLERE TAKILDI

Meo Arena'da ikinci günün kapanış mücadelesi genç erkekler 76 kiloda yapıldı. Boşnak Veselko Brkic'i 4-2 yenerek madalya yolculuğuna başlayan Ahmet Uygur, ikinci turda Avusturyalı Andre Gratzer'i 4-0 mağlup ederek çeyrek finalde Michele Martina'ya rakip oldu. İtalyan sporcu karşısında zorlanmasına rağmen 3-2 kazanan Milli sporcu, Belaruslu Aliaksandr Kurhan'ı 2-0 ile geçip finale yükseldi. Finalde, ümitler 70 kilonun Dünya Şampiyonu İspanyol Alejandro Molina Arencon ile karşılaşan Ahmet, 4-0 geriye düştüğü müsabakada 4-4'lük eşitliği yakaladı. Ancak hakem kararına kalan mücadeleyi 4-1 kaybederek Avrupa ikinciliğinde kaldı.

Ahmet, geçtiğimiz yıl Konya'da yapılan Avrupa ümitler şampiyonluğunun ardından şampiyona kariyerindeki ikinci madalyasını kazanmış oldu.

KATADA İSPANYOL HAKİMİYETİ

Şampiyonanın ikinci gününde ferdi kata müsabakaları da tamamlandı. Ümit, genç ve U21 kategorilerinde dört final gören İspanyollar, üç altın madalya kazanarak katadaki üstünlüğünü gösterdi. İspanya'nın ardından bir altın, iki gümüş ve bir bronz ile milli takımımız gelirken, bir altın ile ikişer gümüş ve bronz madalya da İtalya'ya gitti.

ŞAMPİYONA BUGÜN SONA ERİYOR

Portekiz'in Lizbon kentinde düzenlenen, 41. Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası heyecanı bugün sona erecek. Takım kata ile U21 kumite finallerinin yapılacağı müsabakalarda 6 kız, 6 erkek Milli sporcu tatamiye çıkarak madalya mücadelesi verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Portekiz'de 'Altın' Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement