Potanın Sultanları Polonya Yolcusu - Son Dakika
Spor

Potanın Sultanları Polonya Yolcusu

Potanın Sultanları Polonya Yolcusu

A Milli Bayan Basketçilerimiz Avrupa Şampiyonası'na Katılmak Üzere Polonya'ya Gitti

15.06.2011 14:00  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Bayan Basketbol Takımı, Polonya'da yapılacak 33. FIBA Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Varşova'ya gitti. TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 4. kez Avrupa Şampiyonası'na katılacaklarını belirterek, "Hedeflerimizi büyük koyduk. İlk 5'e girip madalya almak ilk hedefimiz. Diğer bir hedefimiz ise olimpiyatlara katılmak" dedi.

Takımın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini bildiren Sonat, "Dolayısıyla hazır olduğumuzu düşünüyorum. Şampiyonaya kilitlenmiş durumdayız. Başarılı olarak döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Sonat, 8 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek şampiyonada 16 takımın yer aldığını, öncelikli hedeflerinin gruptaki 4 takım arasından ilk üçe girmek olduğunu kaydederek ilk grupta Litvanya, Rusya ve Slovakya ile karşılaşacaklarını söyledi.

Milli Takım Menajeri Canan Erdoğan da, "Hedefimiz olimpiyatlar. Bu hedef için uzun süredir çalışıyoruz. Buna da inanıyoruz. Bu hedef bu sene konulmuş bir hedef değil, uzun yıllar önce konuldu. İlk 5 içerisinde yer almak için oynayacağımız her maçın önemi var, attığımız, yediğimiz sayıların önemi var.

Cumartesi günü Litvanya maçı ile başlayacağız, puan taşıma açısından en önemli maçlardan birisi. Yan grupta da dünya ikincisi ve dünya dördüncüsü olan Belerus ve Çek Cumhuriyeti var, kuvvetli bir grup. O yüzden her maç zor geçecek, bunun bilincindeyiz ama ilk beşte olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Buna da inanıyoruz" diye konuştu.

A Milli Bayan Basketbol Takımı'nın Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetimindeki 33. FIBA Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceği 12 kişilik kadro şu isimlerden oluşuyor:

" Nevriye Yılmaz, Birsel Vardarlı, Nevin Kristen Nevlin, Şaziye İvegin (Fenerbahçe), Nilay Kartaltepe, Yasemin Horasan (Beşiktaş Cola Turka), Emine Tuğba Palazoğlu, Bahar Çağlar, Işıl Alben (Galatasaray Medical Park), Naile İvegin, Seda Erdoğan (Tarsus Belediyesi), Gülşah Akkaya (Samsun Basket). "

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Potanın Sultanları Polonya Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement