Profesyonel Boks Lisansları Artık Türkiye'de verilmeli - Son Dakika
Spor

Profesyonel Boks Lisansları Artık Türkiye'de verilmeli

Profesyonel Boks Lisansları Artık Türkiye\'de verilmeli

Viyana şehrinde yaşayan Türk boksörlerle bir araya gelen Profesyonel Boks Federasyon yetkilileri, orada olan boksörlerin en büyük sorunlarından birisinin, "Türkiye'den neden profesyonel boks lisansı alamıyoruz bizlere niye sahip çıkılmıyor" olduğu ortaya çıktı.

16.04.2019 09:17  Güncelleme: 10:21

Profesyonel Boks Federasyon Onursal Başkan Sayın Cemal Kamacı, Başkan Sayın Hayrettin Dikkanoğlu ve Teknik komiteden sorumlu As Başkan Sayın Ertuğrul Akgün ile birlikte, Avusturya bizleri 11-13 nisan 2019 tarihler arasında davet eden Profesyonel Boks Federasyon Derneğin Avrupa ve Dış İlişkilerden sorumlu Başkan Sayın Ali Yavuz Kuşçu, Birol Kılıç, Mehmet Arslan, Ali Dalyancı, Anadolu Spor Kulüp Başkanı Bayram Ertekin ve orada yaşayan Türk boksörleri bir araya getirdiler.

"BİZ TÜRK'ÜZ BAŞKA ÜLKE ADINA MAÇA ÇIKMAMIZI ENGELLEYİN"

Viyana şehrinde yaşayan Türk boksörlerin ilk sorulardan bir tanesi " Türkiye'den neden profesyonel boks lisansı alamıyoruz. Bizlere niye sahip çıkılmıyor, bizler her ringe çıkışımızda her maçımızı nakavtla alıyoruz. Bu başarı Avusturya Profesyonel Boks Federasyonun hanesine yazılmakta oysa biz Türk'üz bizleri başka ülke adı altında maça çıkmamızı engelleyin" oldu.

Profesyonel Boks Lisansları Artık Türkiye'de verilmeli

"AVRUPA'DA YAŞAYAN TÜRK BOKSÖRLERE SAHİP ÇIKALIM"

Ülkemizde kurulu bulunan profesyonel boks federasyon derneği farklı siyasi nedenlerden dolayı faaliyetlerde bulunamıyoruz. Buradan yetkililere yönetim olarak şunu belirtmek istiyoruz lütfen hem ülkemizde amatör boksta başarılı olan sporcuların önünü açalım hem de Avrupa'da yaşayan Türk boksörlerimize sahip çıkalım. Bunları yapabilmemiz içinde; profesyonel boks lisansı verme işlemlerini artık Türkiye Cumhuriyeti adı altında işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir.

Anadolu spor kulübü başkanı viyana adına boksta çok güzel fırsatlar yakaladıkları çok sayıda kulübünde Türk boksörlerin olduğunu ne yazık ki Avusturya profesyonel boks federasyon adına boks lisanların olduğunu ve bu ülke adına ringde başarılara imza attıkların ifade etti ve başkan sayın Hayrettin Dikkanoğlu'dan şunları istedi, "Bizlerde profesyonel boks lisansı konusunda çok yoruldu burada bize önem vermedikleri mecbur bu ülke adına profesyonel boks lisans çıkartmaktayız. Artık bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti adı altında profesyonel boks lisansı çıkartalım" diyerek başkan sayın Hayrettin Dikkanoğlu bu konuyu Türkiye'deki yetkililerle görüşeceğini belirtti.

Profesyonel Boks Lisansları Artık Türkiye'de verilmeli

Yıllardır bu mücadele ülkemizde devam etmekte başarılı boksörlerimiz artık yavaş yavaş hedeflerinden vaz geçerek farklı noktalara doğru sürüklenmektedirler. Hem Avrupa'da hem de ülkemizde profesyonel boks federasyon dernek yönetimi olarak bunun mücadelesini vermekteyiz.

Şayet profesyonel boks lisansı verildiği an itibaren; Ülkemizde Turizm başta olmak üzere maddi ve manevi yönden zengin olacaktır. Boks sporumuz ülkemizde ve Avrupa'da büyük başarılara imza atacak, bütün spor salonlarında boks spor sayesinde dolup taşacaktır ve madde bağımlıklardan uzak yeni nesiller oluşacaktır.

Son Dakika Spor Profesyonel Boks Lisansları Artık Türkiye'de verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement