Reto Zıegler: "Fenerbahçe'de Kalmak İstiyorum" - Son Dakika
Spor

Reto Zıegler: "Fenerbahçe'de Kalmak İstiyorum"

Reto Zıegler: "Fenerbahçe\'de Kalmak İstiyorum"

Fenerbahçe ve İsviçre milli takımının futbolcusu Reto Ziegler, İsviçre Fenerbahçeliler Derneği'nin davetlisi olarak geldiği dernek lokalinde İsviçre'de yaşayan Fenerbahçelilerle buluştu.

05.06.2012 22:05

Fenerbahçe ve İsviçre milli takımının futbolcusu Reto Ziegler, İsviçre Fenerbahçeliler Derneği'nin davetlisi olarak geldiği dernek lokalinde İsviçre'de yaşayan Fenerbahçelilerle buluştu.

Coşkulu bir şekilde karşılanan İsviçreli futbolcu, taraftarlarla fotoğraf çektirip, imza dağıttı. 29 yıl sonra kazanılan Türkiye Ziraat Kupası madalyası ve süper finalde giydiği forması ile taraftarların karşına çıkan Reto Ziegler, İsviçre'de Fenerbahçe taraftarların yoğunluğuna şaşırmadığını, kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade etti. İsviçre Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şansal Çağlar, milli futbolcuya derneği ziyaretinden dolayı seninle gurur duyuyoruz yazılı teşekkür plaketi verdi.

"FENERBAHÇE'DE KALMAK İSTİYORUM"

Fenerbahçe'de futbol oynamak ve İstanbul'da yaşamaktan çok mutlu olduğunu ve uzun yıllar İstanbul'da kalmak ve Fenerbahçe formasını giymek istediğini söyleyen İsviçreli futbolcu, "Geçen yıl İtalya'nın Juventus Kulübü'nden Fenerbahçe'ye kiralık olarak geldim. Fenerbahçe'de çok mutluyum ve burada kalmak istiyorum. Teknik direktörümüz Aykut Kocaman, benim Fenerbahçe'de kalmamı istediğini bana söyledi. Ben tatildeyim ama Fenerbahçe benim için Juventus ile görüşüyor. Juventus'un anlayış gösterip bana ve Fenerbahçe'ye zorluk çıkarmayacağını umuyorum. Artık benim elimde bir şey yok kararı iki kulüp verecek" dedi.

Ziegler, Türkiye'de geçirdiği geçen sezonla ilgili sorulara cevap vererek, "Hedefimiz lig şampiyonluğunu son maçta kaybettik ancak Türkiye Kupası'nı kazanarak teselli bulduk. 2 ön eleme sonunda mutlaka yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum. Yeni sezonda da tüm hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İSVİÇRELİLERİ İSTANBUL'A DAVET ETTİ

İsviçreliyim ama kendimi İstanbul'da kendi evimde hissediyorum diyerek söze başlayan Ziegler, Türk yemek kültürüne hayran olduğunu sözlerine ekledi ve "Yabancılığım sadece kağıt üzerinde. Dünyada az bulunan taraftar kitlesine sahip olan büyük Fenerbahçe camiasının bir parçasıyım. Türk insanının sıcaklığına, misafirperverliğine, Fenerbahçe taraftarlarının takımlarına olan bağlılığına hayranım" dedi.

Ziegler, İsviçreli bir futbolcu olarak Türkiye'de takdir görmesinin ve beğenilmesinin kendisini onurlandırdığını, Fenerbahçe'de oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. Türkiye'nin büyük bir futbol ülkesi olduğunu, İstanbul'un çok büyük ve güzel bir şehir olduğunu söyleyen Ziegler, İsviçreli futbolseverleri mutlaka şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezlemeleri gerektiğini, Fenerbahçe'nin maçlarına gelip taraftar coşkusunu ve ne kadar kaliteli futbol oynandığını görmeleri gerektiğini kaydetti. İsviçreli milli futbolcu; "Kendi ailem ve arkadaşlarım İstanbul'a gelerek gördükleri coşkuyu tüm İsviçrelilerin görmelerini isterim" dedi. - ZÜRİH

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Reto Zıegler: 'Fenerbahçe'de Kalmak İstiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement