Rio Ferdinand: Türkiye'yi Örnek Almalıyız - Son Dakika
Spor

Rio Ferdinand: Türkiye'yi Örnek Almalıyız

Rio Ferdinand: Türkiye\'yi Örnek Almalıyız

Manchester United'ın tecrübeli savunma oyuncusu Rio Ferdinand, Premier Lig'deki yabancı oyuncu sayısının çokluğundan şikayet etti.

08.09.2013 18:34  Güncelleme: 19:04

Dünyaca ünlü futbolcu Rio Ferdinand, Premier Lig'deki statüden dolayı kızgın. Tecrübeli yıldız, İngiltere Premier Lig'de herhangi bir yabancı sınırlaması olmaması nedeniyle, İngiliz futbolcuların daha az şans bulduğunu savundu. The Mail on Sunday'e konuşan Ferdinand, " Türkiye'deki gibi yabancı oyuncusu sayısını sınırlandırmalıyız. Orada bir kulüpte en fazla 10 yabancı oyuncu olabiliyor ve 18 kişilik kadroda sadece 6 yabancı yer alabiliyor. İngiltere Milli Takımı'nın başarısızlığının da temel nedeni bu yabancısı sayısı" diye konuştu.

"SERBESTLİK KESİNLİKLE UTANÇ VERİCİ"

Milli takımdaki başarızlığı ezeli rakipleri Manchester City üzerinden açıklayan 34 yaşındaki savunmacı, "Manchester City'nin Newcastle ile oynadığı maça bir bakın. 22 oyuncu arasında sadece bir iki isim İngiliz. Bu utanç verici ve yabancı sınırı ilgili bir kural kesinlikle uygulumaya koyulmalı. Takımlarımıza şöyle bir baktığımızda pek çok İngiliz oyuncu ilk 11'de forma giyemiyor, ama Dünya Kupası'na katılmayı umuyoruz." sözleriyle başarısızlığının nedenini açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Rio Ferdinand: Türkiye'yi Örnek Almalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement