Şampiyonlar İstanbul'a Döndü - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar İstanbul'a Döndü

Şampiyonlar İstanbul\'a Döndü

FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olan Milli Takım İstanbul'a geldi.

30.07.2013 08:49  Güncelleme: 09:04

FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olan Milli Takım İstanbul'a geldi. Ay-yıldızlıları, A Milli Basketbol Takımı teknik heyeti karşıladı.

Letonya'da düzenlenen şampiyonanın finalinde Hırvatistan'ı 81-74 yenerek, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olan Genç Erkek Basketbol Milli Takımı, Riga'dan havalanan uçakla İstanbul'a döndü. Genç milliler, Atatürk Havalimanı'nda A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Yardımcı Antrenör Nihat Izic, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve sporcuların aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Tanjevic ile Izic, millileri tek tek tebrik etti.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genç Erkek Basketbol Milli Takımı Antrenörü Taner Günay, Türk basketbol tarihinde ilk kez gençlerde Avrupa şampiyonu olunduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İlk olmak çok önemli. Avrupa gençler şampiyonluğu bu takıma kısmet oldu. Beş sene önce çıktığımız bu yolda hedeflediğimiz başarılardan bir tanesi de buydu. Önemli olan doğru oyuncularla doğru yere gelmekti. Bunu başarabildiğimiz için, hücumda ve savunmada belli prensipleri oluşturarak, herkesi korkutabildiğimiz için çok mutluyuz. Şampiyonluk ve madalya bunları taçlandırdı. Bu 12 güzel çocuğu yetiştiren antrenör, öğretmen ve ailelere çok teşekkür ederiz. Biz sadece onların meyvesini aldık."

"Yeni bir '12 Dev Adam' jenerasyonu geliyor mu?" şeklindeki bir soruyu ise Günay, "Amaçladığımız şey, bu kadrodan 4-5 oyuncunun 2016 Olimpiyat Oyunları'nda oynaması. Ondan sonraki dünya şampiyonasında da 1998 doğumlularla beraber, bir kadro iskeletini oluşturmayı istiyoruz" şeklinde cevapladı.

Kartal: "İlk olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"

Genç Milli Takım Kaptanı Kartal Özmızrak, duygularının üst seviyede olduğunu vurgulayarak, "Gençler kategorisinde ilk olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arkamızdan çok iyi bir jenerasyon geliyor. Umarım onlar da bizim başardıklarımızı tekrarlarlar" dedi.

Hırvatistan ile oynadıkları final maçına ilginin az olduğunu belirten Kartal Özmızrak, "Bir final maçına göre boş tribünlere oynadık ama bütün Türkiye'nin yanımızda olduğunu, gerek sosyal medyada gerekse ailelerimizin bize attığı mesajlarda hissettik. Asla yalnız olduğumuzu düşünmedik" diye konuştu.

Öte yandan Letonya'da düzenlenen Baltık Kupası'nı birincilikle tamamlayan Yıldız Erkek Basketbol Milli Takımı da aynı uçakla İstanbul'a döndü. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonlar İstanbul'a Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement