Samsun'da Mini Dünya Şampiyonası Yarın Başlıyor - Son Dakika
Spor

Samsun'da Mini Dünya Şampiyonası Yarın Başlıyor

Samsun\'da Mini Dünya Şampiyonası Yarın Başlıyor

Judonun en önemli organizasyonlarından biri olan Grand Prix'nin Samsun ayağında 40 ülkeden 320 sporcu tatamiye çıkacak.30-31 Mart tarihlerinde Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Türkiye, 14 sıklette 56 sporcu ile katılacak.

29.03.2013 17:36

Judonun en önemli organizasyonlarından biri olan Grand Prix'nin Samsun ayağında 40 ülkeden 320 sporcu tatamiye çıkacak. 30-31 Mart tarihlerinde Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Türkiye, 14 sıklette 56 sporcu ile katılacak.

Şampiyona öncesi Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, International Judo Federation (IJF) Başkan Asistanı Vlad Marinescu, IJF Spor Direktörü ve Samsun Grand Prix Direktörü Daniel Lascau ile Uluslararası Hakem Eğitmeni Metin Özkan katıldı.

30-31 Mart tarihlerinde Samsun'da yapılacak olan Judo Grand Prix'e 40 ülkeden 320 sporcunun katılacağını belirten Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, "4 yıllığına Samsun'a alınmış olan bu yarışın ilki bu sene yapılacak. Bütün her şeyi kesinleşmiş durumda. Şuanda 40 ülke 320 sporcu ile katılacak. Bunlardan 203 tanesi erkek, 117 tane de bayan sporcu yarışacak. Son 2 yılda 90-120 ülkenin Samsun'a gelmesini bekliyoruz. Samsun bu şampiyonaya çok iyi hazırlanmış. Şuanda Yaşar Doğu Spor Salonu bitmiş durumda, çok güzel bir salon hazırlandı. 2 gün boyunca yapılacak olan yarışmalarda sporcularımızda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler. Buradan madalya ve madalyalar alırlar. Bu bizim için çok önemli" dedi.

"DOPİNG BÜTÜN BRANŞLARIN SIKINTISI"

Türk sporunun en büyük handikabı olan doping hakkında da bilgi veren Uysal, "Doping belli değil, bütün branşların sıkıntısı. Bütün branşlar bununla ilgili ortak çalışma içersinde. Ümit ederiz sporcular bu yollara başvurmaz. Bu konuda biz hem sağlık kurulu olarak hem de ben yakından takip ediyorum. Sporcular kendi performansını yükseltmek için bu tür yollara başvurabiliyorlar. Biz bunun tamamen federasyon olarak karşısındayız. Sporcuların sadece doğal yollardan çalışarak başarıya ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Doping judonun içinde çok fazla olmadığı için diğer federasyonlarda onlarla ilgili tedbirlerini alacaklardır. Çünkü görüyoruz, 2004 yılında dördüncü olmuş, daha sonra üçüncü olmuş sporcu yıllar sonra ikinci oldu. Yani burada sporcu adına bir devamlılık görünüyor. Sporcular çok dikkat bir şekilde bu yollara başvurmadan kendi öz güçleriyle başarılı olmaları çok önemli. Bunu teşvik etmek için çalışıyoruz. Teknoloji o kadar çok ilerledi ki, 10 sene önce alınmış kan örnekleri 10 sene sonra tekrar incelendiğinde doping çıkabiliyor. Ümit ediyoruz ki, judo yapan bütün sporcular bu yollara başvurmaz" diye konuştu.

VLAD MARİNESCU: "BURADA ÇOK GÜZEL VE BAŞARILI GRAND PRİX ORGANİZE EDECEĞİZ"

Başarılı bir şampiyona olacağını ifade eden IJF Başkan Asistanı Vlad Marinescu ise, "Samsun aklımıza gelince spor salonunu ilk defa görünce henüz hazır değildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın ve Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'ın ve Samsun'daki yöneticilerin katılımıyla kısa sürede çok şaşırtıcı sürede salon tamamlandı. Burada çok güzel ve başarılı Grand Prix organize edeceğiz" şeklinde konuştu.

Uluslararası Judo Federasyonu adına Türkiye Judo Federasyonu'nu tebrik eden IJF Spor Direktörü ve Samsun Grand Prix Direktörü Daniel Lascau, "Türkiye Judo Federasyonu şimdiye kadar birçok turnuvaları organize etti. Buda ilk defa Grand Prix turnuvasını organize ediyor. Çok sayıda ülkenin ve sporcunun katılımı bizim için sürpriz oldu ve mutlu olduk. Judonun da gelişebilmesi için böyle bir Grand Prix'in yapılması çok önemlidir. Aynı zamanda da Türk judocuların gelişmesi için de büyük rol oynayacaktır. İnanıyoruz ki önümüzdeki 2 günde çok güzel bir organizasyon ve şampiyona yapılacak. Federasyon başkanını ve yönetim kurulunu tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

100 BİN DOLAR PARA ÖDÜLÜ

2009 yılından bu yana düzenli olarak takvimde yer alan Grand Prix'de elde edilen puanlar olimpiyat oyunlarına katılım barajını etkilediğinden, mücadeleye dünyanın en önemli sporcuları katılıyor. Samsun Grand Prix'in de dereceye giren sporculara 100 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Düsseldorf'dan başlayan Grand Prix, bu yıl Samsun'un ardından sırasıyla Miami, Ulan Batur, Rijeka, Almatı, Taşkent, Quingdao, Port Louis, Abu Dabi ve Jeju'ya uğrayacak.

TÜRK SPORCULAR

Grand Prix Samsun'da erkeklerde 60 kiloda Ahmet Özbay, Ahmet Kaba, Mertcan Akçay, İskender Özkanoğlu, 66 kiloda Sinan Sandal, Necati Güven, Murat Doğan, Yavuz Yaralı, 73 kiloda Bayram Ceylan, Hasan Vanlıoğlu, Mehmet Durmaz, Hasan Yılmaz, 81 kiloda Ahmet Sarı, Tanju Sorlı, Serhat Kambur, Batuhan Efemgil, 90 kiloda Ahmet Oğuzhan Efemgil, Yunus Bayındır, Şahin Tursak, Mehmet Barkın Basol, 100 kiloda Feyyaz Yazıcı, Erdal Bağaç, İsmail Cantez, Ali Soyler, 100 kilo üstünde de Mustafa Akpınar, Burak Serbest, Semih Adıyaman ve Remzi Kocatürk katılacak.

Bayanlarda ise, 48 kiloda Dilara Lokmanhekim, Sümeyye Akkuş, Nazlıcan Kılıç, Ebru Şahin, 52 kiloda Derya Cıbır, Merve Türk, Büşra Akyol, Ayşe Arca, 57 kiloda Nazlıcan Özerler, Eda Dilekçi, Kudret Eğilmez, Selin Gül, 63 kiloda Nurcan Yılmaz, Bahar Buket, Büşra Katipoğlu, Selda Karadağ, 70 kiloda Şeyda Bayram, Şükran Bakacak, Işıl Gençtürk, Esin Taşkaya, 78 kiloda Ezgi Yılmaz, Firdevs Toprak, Melisa Yılmaz, 78 kilo üstünde ise Zehra Belkıs Kaya, Fulya Kul, Gülşah Kocatürk ve Kübra Kara madalya için yarışacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Samsun'da Mini Dünya Şampiyonası Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement